OBJAVLJAMO DOPIS MESTNEGA SVETNIKA ZORANA STEVANOVIĆA, KI SMO GA PREJELI DANES. ČEPRAV SMO OBLJUBILI, DA NE BOMO KOMENTIRALI NAŠE POBUDE, SMO TO ZAVEZO PRISILJENI KRŠITI. TO DOLGUJEMO DANES POKOPANEMU S L O V E N S K E M U, K R A N J S K E M U PROFESORJU, PESNIKU, ESEJISTU FRANCETU PIBERNIKU, ČASTNEMU MEŠČANU KRANJA.

1.

Pobudo (glej Kranjska klobasa) daje društvo Trma (registrirano po zakonu o društvih) iz Kranja in ne "en občan" čeprav nekdo fizično mora društvo predstavljati in to počnem predsednik Miran Šubic. Poskus pobudo "umazati" na način, da politik poudarja "privilegiranega občana" ZAVRAČAMO!

2.

Kaj ima pisarna za zadovoljstvo občanov ipd. z JAVNO POBUDO KRANJSKI JAVNOSTI, prepuščamo svetniku Stevanoviću. Ali in kako bo kdorkoli obravnaval pobudo, je njegova stvar - vsekakor pa naj o tem odločijo tisoči bralcev, bralk knjižnice in dijakov, dijakinj Gimnazije! PROFESOR PIBERNIK SI NI ZASLUŽIL, DA O NJEM ODLOČAJO TISTI, KI SO NEDOSTOJNI POBUDE, KAJ ŠELE NJENE URESNIČITVE!

3.

Umeščanje počastitve častnega občana Kranja, vidnega slovenskega kulturnika, avtorja knjig o Kranju, avtorja pesniških zbirk ipd. ob dok težavam gostincev (ki so vsekakor velike in jih je treba reševati) PRESODITE SAMI! Kaj ima s tem požar in posledice v eni od šol, prav tako. KDOR NE RAZUME BISTVA POBUDE, BI LAHKO BIL VSAJ TIHO IN NA DAN POGREBA NE BI DEJANSKO PRIZADEL UGLEDA FRANCETA PIBERNIKA NA TAK NAČIN.

4.

Vrhunec cinizma nekega lokalnega politika(nta) pa je seveda ČASOVNA KATEGORIJA, KDAJ BO PO NJEGOVEM ČAS ZA TO, DA DOKTORSKI ŠTUDENT ZORAN STEVANOVIĆ ODLOČA O POIMENOVANJU KNJIŽNICE: ko bosta pometena korupcija in politično kadrovanje....O SANCTA SIMPLICITAS ALI ŠE KAJ HUJŠEGA!

5.

In kakšna je ocena mestnega svetnika o primernosti počastitve in obeležitve spomina Franceta Pibernika, enega najbolj znanih in uglednih kulturnikov Kranja vsaj od osamosvojitve sem?STEVANOVIĆ PIŠE, DA BO ZA SPREMEMBE IMEN JAVNIH ZAVODOV ŠE PRECEJ ČASA....Kaj to pomeni v letih, mesecih? Bomo še izvedeli, a pobuda je tu in javnost naj oceni, ali je prava ali ne. Politika /razen Stevanovića, ki "načelno nima nič proti" - KAJ PA NENAČELNO?/ je z izrazi podpore dokazala smer razmišljanja v mestnem svetu in poenotenje /LMŠ=SDS=NSi, če sklepamo po posameznih podpornikih/.

SPODAJ PODPISANI PREDSEDNIK DRUŠTVA TRMA S TEM ODGOVOROM OZIROMA POJASNILOM SKUŠAM OHRANITI SPOMIN NA SVOJEGA PROFESORJA, UGLEDNEGA PISATELJA, PESNIKA, RAZISKOVALCA IN DOBREGA ČLOVEKA ČIM DLJE OD KLOAKE DNEVNE POLITIKE. NJEMU JE TO V ŽIVLJENJU USPEVALO, NIKDAR NE BOM DOVOLIL, DA GA V TO POTEGNEJO POLITIKI KOT JE ZORAN STEVANOVIĆ.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, nekdanji gimnazijec in dijak profesorja Pibernika, predsednik društva Trma

Kranj, 23.4.2021