Trnasparentnosti volivci ne podelimo. Vsak si jo izbori sam. Tudi tisti župan, ki dejansko nima politične opozicije. In po tej logiki dela kar hoče. Četudi je to eden največjih posegov v naravo v zgodovini Kranja, o tem oblast ne črhne ničesar. Ker smo tepčki, ki smo dobri za na volitve?

VPRAŠANJ TRME NE BI SMELO BITI, KER BI VSAJ KDO IZ MESTNE POLITIKE MORAL ZAHTEVATI, DA LJUDJE, OBČANI, KRANJČANKE IN KRANJČANI ZVEMO, KDO IMA INTERES ZA SEKANJE DVAJSETIH HEKTAROV GOZDA IN KDO BI RAD (NAČRTOVANI...) TURIZEM PRIPELJAL V BESNICO TAKO, DA BI TAM ZGRADIL POKRITO SMUČIŠČE V DVORANI. NE ZATO, KER BI BILI KAR POČEZ PROTI ALI ZA, AMPAK ZARADI KLJUČNE ZADEVE: VSI, KI SO DO ZDAJ DELALI NA TEM, DA TAKO OBČINA KOT DRŽAVA PODPRETA PROJEKT S SVOJIMI SOGLASJI, SO PLAČANI OD NAS. NE SAMO OD BESNIČANOV, KI NAJ BI BILI - ČE VERJAMEMO URADNEMU IZVOLJENEMU PREDSTAVNIKU - KAR PO VRSTI ZA TA POSEG V NARAVO, GRE ZA KRANJ IN VSE NAS.

Župani pridejo in odidejo in tečni novinarji tudi. Ostane nekaj, kar je tej politiki in tej občini zaupano v upravljanje in čuvanje in uprabo: prostor kjer živimo, zrak, ki ga dihamo, drevesa, ki rastejo ipd. Če kdo želi to spremeniti, ni nič narobe: KLJUČEN PA JE NAČIN. ALI TO POČNEŠ TRANSPARENTNO, ALI PA NE. VMESNE POTI NI.

TRMA.SI ODPIRA TEME, KI JIH DRUGOD NE NAJDETE. IN ZMORE VPRAŠANJA. ODGOVORE PA DAJEJO DRUGI.