Kranjska klobasa prinaša zgodbo o tem, kako je bil nogomet in Triglav in tisti, ki smo ga vodili še enkrat več "nategnjen". Z vsem razumevanjem za izgovore mestne oblasti, da "denarja klub ne more dobiti neposredno" in s spoštovanjem do tujega podjetja, ki prispeva več kot - na primer - super bogata Gorenjska banka v zadnjih 30 letih za NK Triglav (preprosto zapisano: niso nam dali niti 1000 evrov na leto). In v čem je bistvo dvojne morale?

V tem, da sem z ameriškim direktorjem in županom sedel jaz. Ne kdo iz mestne oblasti, ne famozna županja za družbene dejavnosti, ne direktor zavoda za šport. Župan je namreč hotel s tem obiskom pomagati klubu. Pridobiti sredstva. Zdaj jih je namenil za risanje načrtov in za dokončanje malega igrišča, ki je dejansko plod pogodbe med NZS in prejšnjo mestno oblastjo. Da pa še ni gotovo, je najbolj kriva "Vegradova taktika" gradbinca, ki naj bi ga nadzorovala prav NZS. In v posmeh vsemu: lepše jeseni in zime za dograditev ni bilo desetletja. In kaj je še dvojna morala? Če je že temu tako, da klub ne dobi niti centa, bi bilo edino pošteno, da ves ta denar (podarjen od kapitalistov made in USA) nameni ista občina za šotor za zimsko vadbo otrok, malih nogometašev! Če bi tako izzvenelo sporočilo za javnost Mohorja Bogataja, bi zadevo sprejel. In požrl dol dejstvo, da sem bil zraven kot direktor kluba in z direktorjem urejal vse o višini donacije ipd. Ko se spomnim Nade Bogataj Keržan in Nade Mihajlovič, kako sta vili ročice in jamrali, kako za šotor ni denarja, mi gre na ....Gre za tiste otroke, ki se stiskajo po telovadnicah in gre za tiste otroke, ki tvorijo najbolj množičen del tega kluba. Gre za otroke od 8-12 let, gre za njihovo potrebo, da brcajo žogo od novembra do aprila, ko bi šotor stal. Obljube Mohorja Bogataja o pomoči klubu so enako nič vredne od obljub Nade Mihajlovič o novi tribuni in "o šotoru, ki gva bomo predvideli v rebalansu ipd.". Prazni izgovori. Ne bom pisal o nesramnih zneskih, ki jih kasirajo županovi priskledniki, a razdeliti klubu namenjeno donacijo v proračun, je sramotno, žalostno in tudi dokaz nesposobnosti. Novi predsednik Triglava naj bi postal mestni svetnik!? Bo ali je že "pojedel" to zgodbo? Kajti ob odhodu iz kluba sem jasno povedal, kakšen dogovor je bil. In ni več.

Triglav lahko kot ves kranjski šport umre in odmre sam od sebe. Ljudje, ki so v njem in ob njem pa morajo vedeti, da je minljiv vsak direktor kluba, vsak predsednik, a tudi vsak župan. Zgodovina pa pomni vse. In ljudje se v zgodovino zapišejo z dejanji. Naj torej rišejo načrte, če jim za otroke z žogo ni mar! Danajska darila pa imajo zame neprijeten vonj...