25.1.2012 mineva mesec dni od začetka "trmarjenja". Občutek? Zadovoljstvo, nedvomno. Zato, ker še nisem obupal. Ker se z vsem bolj ali manj trudim sam in Franci s svojim znanjem. In pridobivamo bralce in klike - brez sleherne reklame. Pa še nismo odprli tržnih projektov, nismo se še lotili kranjskih tem, predstavili smo premalo ali nič ljudi in...Prošnja: prosim, obvestite o "kr.trma.si" tudi druge, kogarkoli. Kajti prav kmalu bomo odprli povratno pot: stiki z bralci bodo drugačni, zanimivi. Pa ne preveč obljub - trma je pač projekt enega, ki trmari iz čistega veselja. Po enem mesecu je premik očiten in tudi zato velja, da bomo do 1.marca 2012 našo trmo uveljavili ali pa nehali biti trmasti.

25.1.2012 bom (če bo šlo vse po načrtih) sedel na stadionu Camp Nou in gledal El Clasico. Barcelona: Madrid - več kot tekma, več kot dogodek, več kot nogomet. Barcelono sem gledal nekoč na stadionu v londonski četrti Chelsea, videl sem jo osvojiti evropski naslov v Parizu in bil sem v Rimu, ko so to storili ponovno. Gledal sem jih na Emiratesu, videl sem jih zmagati clasico v Madridu. A nikdar, nikdar si nisem mislil, da gledam najboljše moštvo vseh časov. Bil sem zraven, ko so igrali lani proti Milanu in že prej gledal "razbijanje" Bayerna in.... vedno znova grem gledat v živo umetnike. Tisti, ki ljubijo opero, gredo v Scalo ali Verono, kdor ima rad tenis, gre v Wimbeldon in tako dalje in tako naprej. Ljudje preprosto občudujemo "nekaj več"! Na Camp Nou grem vsako leto, če zmore denarnica. Eni si kupijo jahte ali vikende, jaz si kupim užitek, da vidim na delu umetnike z žogo.

25.1.2012 bodo v Kranju govorili o športu. Ob treh popoldne. Verjetno bodo marsikaj pametnega ugotovili. Ena od tem je: Triglav. Kot blagovna znamka kranjskega športa in Kranja. Kot nekaj, kar ta in vse prejšnje oblasti dosledno in brez izjem uničujejo, ker ne storijo nič, da bi se Triglav razvijal. Zato bi vse take (in bilo bi jih za lep del tribun Camp Noua) rad nekoč peljal v hram nogometa, ki je tudi hram športa. Da bi že ob stiku z Barcelono dojeli, kaj je, če čuti mesto, pokrajina (v bistvu država), da je klub njihov, da jim pomeni nekaj več. Ja, "mes que un club"! Tako dojemanje presega dejstvo, da moramo vsi nekje spati in nekaj jesti in piti - gre za sposobnost, da smo skupaj. Celota. Pripadni in povezani. Naj nas poveže nogomet ali pa zbiranje znamk. Ali pa - trma!

Trma bo na El clasicu. Ker tudi kr.trma.si želi povezovati, ustvarjati občutek, da je Kranj lep, da je Triglav naš športni simbol, da moramo storiti več, da bi se razumeli in sprejeli. Trma nima ne političnih, ne kakih oblastniških ali drugih skritih ciljev. Preprosto jo pišem(o) zato, da po svoje beleži Kranj okoli sebe. Drugim priznam(o) pravico do drugačnih pogledov, videnj, zaključkov.

Trma je zaživela. Povejte to tudi drugim. In še nekaj za gorenjsko dušo in srce: je in bo brezplačna!