Trma je nepomemben medij v primerjavi z velikimi medijskimi hišami. Toda odziv v.d. generalnega direktorja policije na naša vprašanja je zgleden. Ne zato, ker bi bili mi morda v "službi hvaljenja policije njenega veličanstva" ampak, ker je tako dejstvo. Boštjan Lindav je poskrbel za to, da (z)vemo podlago za maratonsko ugotavljanje okoliščin nesreče s smrtnim izidom na Likozarjevi. Kajti gre samo za okoliščine, ne za krivdo - slednja bo znana po sodnem postopku. Zato je povsem nesmiselno javnost držati v neki nevednosti, ker se rojevajo govorice, ki vedno škodijo. Mi jim nismo nasedli, a Bojan Kos s PU Kranj je že z odklonitvijo fotografij s kraja nesreče pokazal "linijo" in zdaj je moral od zgoraj dobiti navodilo, da ...

15.julija se država ustavi. Ne samo sodne počitnice, mrtvilo zavlada v vseh uradih. Logično: čas dopustov. Zato mi samo upamo, da dobimo odgovor mestnega inšpektorata. Ker Martin Raspet (odgovori so očitno bolj zahtevni) vzame sedem dni zanj. Ima pravico, a morda bomo še "pred dopusti" zvedeli, kako je z radarjem na popravilu ipd. Ker se zgodba odvija precej dlje kot pa tista policijska in ker je mestno redarstvo občutljiva javna služba. Javna? No, ja....bomo videli.

Trma ne gre na dopust, ker ni časa za - dopust. Nam odrejajo poletni ritem pač dogodki. Ki jih ne zmanjka, jasno. Zato smo veseli kadar šef policije poskrbi za javnost dela kot pač lahko. In zato mestnega redarja ne izpustimo z - radarja, ko pripravlja odgovore o svojem delu.

Država se lahko ustavi, upočasni in umiri. Mi ne.