Pa vso srečo! Tako velja zaželeti nogometnemu prvoligašu, ki živi in dela v okolju, ki mu je malo mar za trud, ambicije, še manj za potrebe in želje.V prvoligaško pomlad vstopa kranjski in gorenjski Triglav brez legitimnega vodstva in s prazno blagajno. Vse to lahko "pokrijejo" rezultati - a le za kratek čas. Ker je v športu in življenju odločno premalo le kazati podobo, treba jo je znati tudi ustvariti.

Pogled na prvo ligo in nogomet ponuja razkorak med kibici (opazovalci) in vsemi ostalimi. Med tem se sem pa tja sliši, da igrajo "profiji". Profesionalnost v nogometu v Sloveniji je enaka ničli. In tu ni izvzet ne vrh, ne dno in niso izvzeti ne funkcionarji klubov in zveze in vsi ostali. Velikokrat se nam namreč dogaja, da se za profesionalnost skrije želja, da bi to bili. In obenem pod tem pojmom predstavlja ena lastnost. Na primer: delamo kot profiji, zaslužimo kot amaterji. Ali pa: peofesionalno plačilo za amaterski pristop in delo. Iluzijo spodbujajo vedno ljudje, ki jih odnese v skrajnost, ki ustvarjajo lažne pojme, vrednote in iluzije. Strah me je, da se tud okoli nas dogaja nekaj podobnega. Ko v klubih trenerji postavljajo uprave in uprave odločajo o tem, kdo bo igral, imajo največ od tga kibici, ki lahko izustijo tisto klasično: "Saj sem rekel, kako bo!", spijejo svoje in gredo domov.

Triglav si svoje kalvarije ne zasluži,a z njo bo pokazal in dokazal, da so okoli njega ljudje, ki hočejo. Tudi na igrišču in ob njem. Če tega ne bo sposoben, bo sporočilo tudi jasno. Zanesljivo pa je, da v krizi ljudje pokažejo pravi obraz, da se razgalijo, ko dobijo ali zaslutijo oblast in njeno slast. Odločanje v nogometu je preverljivo na vsaki tekmi - od dečkov do članov.Nič ni skrivalnic in zato je treba biti sposoben to prenesti. Lahko sicer iz tedna v teden lajnaš isto pesem, konec koncev je na javnosti, ali jo bo "prebavila" ali ne. Vendar pa s tem ničesar stvarnega ne spremeniš in nadgradiš.

Ko klub postane oseben projekt, ni dobro. Meni so to znani in neznani vedno očitajo in še zdaj mi kdo reče, le kaj bo, ko te ni in podobne neumnosti. To je pretekli čas, zdaj gre za nove ljudi in nove metode, pristope ipd. Tako je prav in logično. Le vlog se ne da zamešati in skriti četudi to poskušaš. Zato naj se zgodi nogometni čudež in Triglav naj bo še naprej prvoligaš. Če ne v eni kategoriji in z eno ekipo, potem kot klub kjer se ve, kdo je kibic, kdo profi in kdo sodi med ostale.