Bilo je res dolgo nazaj, ko sem v časopisu zasledil notico o novem upravnem odboru vaterpolo kluba Triglav. Dol sem padel: pa to je bilo kadrovanje za čisto desetko, vsi so (morali?) bili zraven, od politike do gospodarstva. Potem se je nekoč zgodilo, da isti klub ni imel niti za žoge, kaj šele za (drago) ligo izven meja države. In košarka? Predsedniki so bili kar povrsti ljudje z imenom in priimkom, v plavanju je bilo tudi vedno tako, le v skakalnem klubu so bili in so in bodo vedno isti - nezamenljivi.

Dabes ljudje bežijo od takih funkacij kot hudič od križa ali Maribor od Triglava. Logika? Kaj bi se dajal v zobe primitivcem, ki bi marsikaj hoteli, nič plačali, še manj pomagali!? Kaj bi se izpostavljal kritiki tistih, ki niso v življenju (razen za šankom) uspeli v ničemer!? Dva izgovora, ki pa ne smeta biti povezana z nogometnim klubom, ki je od "vstajenja od mrtvih" našel predsednike, za katerimi skoraj ni bilo "repov" v obliki problemov in težav. Nekoč je prišla delegacija Triglava (glavni neuničljivi Marjan Poznič) na Primskovo in rekli so: "Združimo se, delajte, ali pa Triglava ne bo več!" Rezultati so bili - fantastični. V štirih letih smo osvajali naslove serijsko pri mladih, ozdravili člane (vir: Slovenski nogomet 1991 - 2012). Prišli smo v prvo ligo z igralci, ki jih je slovenska in mednarodna scena posrkala iz Kranja (Čustović,Bogatinov, Radosavljevič, Pokorn so bili takrat stari 18, 19 let!!). Potem se je zgodil padec v letu 2002 in bankrot in zopet je bil predlog isti: "Prevzemite, delajte, ređujte!" Razsulo popolno. Rezultat? Mladinski naslovi, mednarodni prestopi, umetna trava, mala tribuna, ena najboljših šol v Sloveniji, niti centa dolga - prva liga 2010.

Skupščina Triglava bo 19.marca - pol leta po nastopu brezvladja, ki je najslabše. Vnaprej čestitam vsem, ki se bodo tega lotili, s tem živeli in delali. Brez slabih misli, brez zavisti (le zakaj?), brez negativnih predznakov. Ni pomembno kdo, samo, da hoče. Jasno pa je, da s podpisom kandidature postaneš javna osebnost, da si deležen kritike in sam jo obljubljam tako kot pohvalo. Ker je samo to napredek in gibalo razvoja. Danes v Triglavovi športni družini težko najdete vplivne ljudi iz politike in gospodarstva. Težko najdete mlade, ambiciozne, energije polne (vnaprej opravičilo, če sem koga s tem prizadel). A nedvomno gre pri vsem za ljudi, ki držijo vse to skupaj, žrtvujejo prosti čas in energijo in znanje in moč in vpliv in voljo, in trud in živce in družinsko življenje in... (še veliko je tega).

Triglav je kljub težavam zdrav. Zato potrebuje ljudi, da ga vodijo.