Revolucija žre lastne otroke - so rekli v preteklosti. Prav mi je, da sem se pustil ponižati! Prav mi je, da sem zaradi tega prizadet! Prav mi je, da sem to doživel na skupščini Triglava kjer mi je Gorazd Kužnik obrnil hrbet (dobesedno), Miro Matijaševič pa gledal stran, ko sem spregovoril. Besede mi ni dal Beno Fekonja, ki je "odprl" skupščino! Ne, ritolizniško jo je dal podžupanji Nadi Mihajlovič. Kaj takega svet še ni videl: da gostja prva spregovori na skupščini in skuša oprati čast, ki jo je izgubila oktobra, ko je skupščini istega kluba lagala o ... pa saj ni važno! Proč je gledal tudi Zmago Geršak, ki je v nedeljo še prosil za zastonj vstopnico za tekmo z Olimpijo in se potem vsedel na VIP tribuno z "nafehtano" vstopnico. Pišem to zato, da bi koga blatil in sebe poveličeval ali objokoval? Ne, gospodje: v takem klubu Miran Šubic nima kaj iskati. Če ne bi odšel sam, bi me morali spoditi - takoj in nepreklicno! Razumem in sprejemam ponižanje, ki so mi ga pripravili tisti, ki so še včeraj sprejemali moje vabilo za delo v nogometu! Razumem in sprejemam ravnanje, ki pa več govori o njih kot sto mojih zapisov. Preprosto in jasno: tak vstop v klub, tak vstop na oblast ni bil in ne bo združljiv z mojim imenom in priimkom. Lakaji brez hrbtenice, imate prosto pot!

Sramota pa je, da so mi odtegnili tudi kartonček. Tisti glasovalni. Ker sem bil danes do 18. ure vsaj član UO, če sem že predsedniška pooblastila oddal. In v demokratičnem času bi danes z veseljem dvignil "za", da Triglav dobi vodstvo. Na skupščino nisem prišel nikogar minirat, ves čas od sredine oktobra sem poudarjal, da želim oditi dostojanstveno. In zato si dostojanstva ne pustim vzeti ne od karakternih marionet, ne od ljudi brez hrbtenice. Zato sem z veseljem stopil za govorniški pult in se poslovil. Da sem prišel brez vabila, da nisem bil deležen demokratične pravice glasovanja, da mi niso dali besede pa nekaj več pove o Triglavu danes kot o meni. Jaz sem si to zaslužil in sem tudi to sprejel pokončno. Le drugega lica nisem nastavil, ko so me skušali udariti po prvem!

Pa mi je bilo tudi tega treba? Se moram dajati v zobe ljudem, ki so še včeraj pili kavo na moj račun ali pa sem jim pokazal pot do Športnega centra, ker bi jo sami težko našli? Zakaj nisem vsega lepo dol požrl, ko pa je logično, da ni nihče pregovorno prerok doma? Odgovor je v moji osebnosti. Ki je ne menjam za noben položaj, za nobeno funkcijo, za nobeno korist. Moje napake so bile vedno moje in nisem jih podtikal nikomur. A tudi svoje trme ne dam kar tako. Zato, spoštovani vodilni v Triglavu: iskreno vam želim dobrega dela, rezultatov. Ampak - tudi iskreno - ne zaradi vas, ampak zaradi kluba. Pa karkoli že to je.

Ostajam Triglavan. In nikdar več ne bom dovolil, da bi me taki ljudje jemali pod "razno"!