Zmagoslav Zadnik - vi ste prvi. Potem pa sledi Branko Grims (SDS), Stane Boštjančič (SD), Jože Lombar(Stranka za napredek KS), Drago Štefe (Desus) in tako naprej. Zadnik je predsednik kadrovske komisije, ostali so tako ali drugače prvaki strank, ki sedijo v koaliciji. Čaka jih popravni izpit, ki se imenuje: Lili Žura. Direktorica ZD pred časom, potem v.d. direktorice, vmes kandidatka za direktorico. Predvsem pa strokovno in človeško neoporečna za to delo in službo in položaj.

Lani so jo povozili z valjarjem kranjske koalicije. Brez sleherne vsebinske razprave je mestni svet dal vedeti, kdo je v Kranju primeren in kdo ne. Stranske okoliščine: Lili si je drznila kandidirati čeprav je prej na volitvah podprla Hermino Krt, ki je tekmovala z županom. In še: Lili si je drznila kandidirati, čeprav je bila protikandidatka Branka. Županova (druga) boljša polovica. Nezaslišano!

Odločitev pa bo doživela ponovitev. Lilijana Žura dr. med. je namreč zdaj edina kandidatka, na razpis se je prijavila samo ona. Bo mestna oblast udarila vnovič? Jo bo prečrtala? Bo demonstrirala politično kadrovanje kot ga v Kranju poznamo že od nekdaj? Hja, pri direktorju in pomočniku direktorja Komunale ni bilo pomislekov, dva svetnika sta dobila lepi službici, eden se je tam zaposlil že prej. Pa se spomnimo še javnega zavoda s področja kulture. Ivana Djilas ni bila primerna zadirektorico Prešernovega gledališča. Bi raje imeli koga domačega, je prostodušno zadevo pospremil človek, ki se rad izdaja za varuha zakonitosti in je vedno za prave ljudi. Razen, če mu niso všeč... ker so premalo naši....domači.....Temu človeku je ime Stane Boštjančič, stranka pa "edina leva" - SD. In na take obrazložitve nič ne popeni Branko Grims iz vodilne, vladne, demokratične SDS. Če so mu "ta rdeči" odveč v državi, mu prav pridejo v občini kjer družno vladajo v koaliciji. Kot v Komunali: en svetnik iz SD za direktorja, en svetnik iz SDS za pomočnika!

Preko 180 ljudi v ZD Kranj je podpisalo list papirja s katerim si sicer koalicija lahko obriše ... Pa vendar: ljudje so izrazili podporo kandidatki za direktorico. Jih je kdo silil? Ne vem. Jih je kdo odvračal? Ne vem. Vem pa, da Mohor Bogataj z Lilijano Žura ne komunicira. Zadeve ureja preko Osnovnega zdravstva Gorenjske. Zakaj? Ker Lili ni šla na kolena kot so šle in šli mnogi in opravili svoje za malo, veliko korist. Ne, Lili si upa. Si upajo gospodje Zadnik, Štefe, Grims, Lombar, Boštjančič ?

Počakajmo sejo mestne oblasti. Slednja je točno taka kot si jo zaslužimo. Hudo!