Davor Drečnik je odlilčen nogometni sodnik. Eden tistih, ki ga nihče ne tišči naprej, zato lahko sodi pošteno, brez "nareka" od zgoraj. Jug je "što južnije to tužnije" kot pravi stari pregovor bivše države in žganec je lahko tudi neužiten, da o sodniškem "razbojniku Ceferinu" kot pravljičnem liku brez srca ne pišem. Malce pesniške svobode - a vsi vemo, kam Fajn taco moli. In z njim zvesti oproda, ki delegira sodnike. In zato vnaprej izvzamem gospoda Drečnika iz te igre in igrice, a svinja je kdor svinjsko misli, kajne?

Še večja svinja pa je, kdor se svinjsko obnaša. Pa pustimo živalski svet, na Dobu nam lahko gode ansambel "Bohpomagej!" Žegen, Blažev žegen je že tu: Davor Drečnik sodi kluboma usodno tekmo. Nič hudega, če ne bi bil doma iz Hrastnika. In Zasavje je tako blizu Ljubljane, da sodi - madona, glej čudo - kar pod MNZ Ljubljana. In sodniki iz MNZ Ljubljana pač potem napredujejo na slovensko raven. Pa funkcionarji tudi! In kdo je prvi funkcionar v ljubljanski "podzvezi" ? G. Bojan Gasior, dolgoletni nogometni delavec. Ki je - glej čudo vseh čudes - spotoma še predsednik NK Dob. In kdo MNZ Ljubljana predstavlja v IO NZS? Gospod Gasior. In koga sreča tam? Kim Il Sunga gorenjskega nogometa, kajpak. Dosmrtnega predsednika MNZG. Človeka, ki je v samem vrhu sodniške organizacije in odgovoren za delegiranje sodnikov - Blaža Vidmarja. Blažev žegen za trojanske krofe, ki jih pečejo na Trojanah kjer je direktor gospod Bojan! In takoj se zakolnem na kvalifikacijski rezultat: nič osebnega proti komurkoli, oba poznam, Bojana cenim in spoštujem, da tako dobro vodi klub in ....

Si predstavljate, da se zgodi, da finale slovenskega pokala med Mariborom in Olimpijo sodi sodnik iz Maribora ali Ljubljane? Pa zakaj ne, zopet je svinja tisti, ki svinjsko misli, a ne? In odločilno tekmo kvalifikacij za prvo ligo sodi sodnik iz MNZ Ljubljana od koder je eden klubov, ki to tekmo igra!? Ja, saj prvo tekmo je pa sodil gorenjski sodnik - Perič ali Čeferin, oba sta prvoligaška mojstra! Jok, malo morgen: sodil je mednarodni sodnik Skomina. In kdo je še mednarodni sodnik? Davor Drečnik! Napaka: niti približno. Pač pa so to še gospodje Vinčič /vzhodna Slovenija/, Jug /Primorska/ in Čeferin! Komu torej zaupati tako tekmo "po Skomini"!? Čeferinu kajpak! Opla: gorenjske korenine (roko na srce: vešče jih je skrival vedno, ko je bil Triglav na igrišču in spomnimo se še tekme v Konjicah nekoč, ko je izdatno pomagal ljubljanski ekipi proti prvi ligi....)!? Ne bo šlo. Torej Jug ali Vinčič - oba sta mednarodna, dovolj geografsko in sploh proč in...Ne, Drečnik. Niti mednarodni sodnik, niti geografsko oddaljen, ta bo pravi. Iz Hrastnika lahko na Dob pride hitro preko Trojan in krofi vedno teknejo?

Kar je najhuje: verjamem Drečniku, a nihče mu ne bo verjel, če se bo zmotil samo enkrat. Nikar, da bi se v Triglavovo škodo. Če se bo Triglavu v prid, bodo rekli, da je bila to vešča manipulacija, češ: saj je "vaš", kaj bi za Gorenjce navijal. Torej res še ena s podnaslovom "sodniška mafija"!? Kje pa: saj sodnike vendarle na tekme pošilja Blaž. Ta pa ljubi Triglav? No, morda zdaj že, ko spodaj podpisanega ni več zraven. Toda Kim Il Sung gorenjskega nogometa je že imel razloge, da je na tekmo o biti in ne biti poslal sodnika, ki tam nikdar ne bi smel biti po vsej naši nogometni logiki!

Takle Blažev žegen torej lahko močno zasmrdi. Iskreno pa se človek vpraša, ali je res mogoče na tako preprost načim vnesti dvom, ali je res mogoče na tako nespreten način nakazati, da le ni vse tako čisto in lepo in urejeno v tej Čeferinovi pravno urejeni nogometni zvezi kjer očitno prav zveze dobro delujejo? Je, je mogoče: kar servirajo sodniki, je treba vedno požreti, ker je vse tako Šajn, pardon, fajn, ali ne? Boš v njihovo poštenje dvomil, če ti pa sodnika pošilja Gorenjec z žegnom vred?

Tele misli so se mi utrnile danes. Vem, da sem prepozen in je Triglav to opazil pred mano in zato g.predsedniku in g.športnemu direktorju vse čestitke. Vem, da so že obvestili NZS in vprašali, čemu tako odstopanje od pravila, da "domač sodnik" ne sodi klubu iste podzveze v odločilni tekmi... Že jutri Drečnika ne bo več na uradnem seznamu za tekmo Dob:Triglav. Če pa bo, sem svinja jaz, ker svinjsko mislim in - pišem. In še kronski dokaz, da je vseeno, kdo sodi: hitro vam lahko naštejem vse tekme v prvi ligi, ki so nam jih sodili sodniki z gorenjskim poreklom. To so..... aja.....ne vem.....no, ne spomnim .... hudiča....aja....

Zdaj pa veselo na Dob, tam je že vse pripravljeno!