Novica je preveč neverjetna, da bi bila resnična. Zame je praktično nemogoča, skregana z logiko, z odnosom do življenja, do športne morale in logike. In je obenem lahko ponazorilo stanja moštva, ki je proti Dobu dobilo šest golov, dalo nobenega.

Ob polčasu tekme sem namreč zvedel (in to od človeka, ki je Triglavu pomagal res veliko - a nikakor ne sodi v klubski krog) zame šokantno novico, ki je dejansko nisem mogel "prebaviti" vso pot do doma z Doba. Vprašanje se je glasilo: "Kje pa je glavni igralec, "špilmaher", nosilec igre? V Barceloni, je že prej vplačal..." Priznam, nisem preverjal podatka. Samo bilo ga ni. Ne na klopi, ne na tekmi, ne v Dobu.

ČE se je zgodilo, da je manjkal "iz osebnih razlogov", naj takoj odstopi celoten strokovni štab Triglava. Tega ne zahtevam kot kak "bivši vpliven človek", ampak kot navijač. Če je na odločilni tekmi kluba manjkal igralec, ki ga je trener&comp proglasil za nosilca igre, mu dal 2200 minut na igrišču in ga skušal narediti za "prvoligaško zvezdo", potem bi moral biti zraven.

ČE ga ni bilo zraven, ker je odšel z dekletom ali komurkoli na dopust, ko bi moral biti na igrišču, potem je to najhujši poraz stroke, trenerja, celotnega moštva. DRAGI moji in DRAGI moj: to je nezaslišana sramota za vse nas, to je ponižanje kluba, to je degradacija vašega dela. Poudarjam: vašega in samo vašega dela! Kajti nekoč v drugi ligi je bil športni direktor trener članske ekipe in nas je s podobno zgodbo seznanil takrat nezamenljivi igralec. Pozimi je namesto na treninge odšel v Dominikansko republiko. Odločno sem mu pokazal vrata. Ne zaradi kakovosti igranja, zaradi njegove osebnosti. Z vsem tveganjem, da so posledice hujše.

ČE je torej Triglav doživel to, kar mi je bilo povedano, naj vsi odgovorni takoj odidejo. Kamorkoli! Ker so za nos potegnili "svoje nepomembneže", ki so prišli v Dob, da bi videli brezkompromisen boj za vsako žogo in gol! In če je za to potezo enega ključnih (za Triglavovo stroko) igralcev vedelo vodstvo, naj takoj odstopi. In če ni vedelo? Potem naj si delijo sramoto in "farbajo" svojo resnico kakor hočejo. Zapisal sem že, da jim želim vse dobro. Ampak to ne pomeni, da je lahko z nami manipulirajo kakor hočejo! Smo se mi, navijači, dali komu v last in posest? Trdim: če bi mi kdo rekel pred odločilno tekmo, da mora na dopust s punco, bi ga brcnil do Barcelone in še dlje. In če bi mi potem rekel, da nima denarja za nov dopust, bi mu ga dal sam. Ampak on bi tekmo za Triglav igral, ali pa ga ne bi bilo več. Nikjer.

ČE je ključni igralec že v soboto igral slabo, ker je vedel, da ga v sredo sploh ne bo, je to lahko manipulacija in nočem ji verjeti. Napoleon je rekel: "Ljubim izdajo, ne maram izdajalcev!" Izdaje odločajo bitke, izdajalci so umazani za vedno. Kdo je tu koga izdal, naj odgovorni povedo jasno in glasno. In izgovor že poznam: fantov ne plačamo - kdo bi mu lahko preprečil?

ODGOVOR PONUJAM MIRAN ŠUBIC, NAVIJAČ TRIGLAVA: ČLOVEŠKA VEST, POŠTENJE, ODGOVORNOST IN PRIPADNOST KLUBU! ON BI MORAL IZVAJATI TISTO ENAJSTMETROVKO - ČE PARAFRAZIRAM STANJE V MOŠTVU - ČE JE RES TAK ZVEZDNIK, KOT GA JE SKUŠAL NAPRAVITI TRENER S CELOTNO STROKO. KER SMO BURGARJU VZELI TRAK, A NAS JE PRIPELJAL DO KVALIFIKACIJ! IN DA NE BO KAKEGA NESPORAZUMA: ENAJSTMETROVKO BI MORAL STRELJATI NEZAINTERESIRANI POKORN ALI PA ŠE KDO OD TISTIH, KI SO "GLAVNI"! ALI PA KAR TRENER SAM, KI JE BIL NADIGRAN IN OSRAMOČEN OD DRUGOLIGAŠA TAKTIČNO! POD TO SE PODPIŠEM KOT SE PODPIŠEM, DA JE BILA ZASTRELJANA 11M SAMO KONČNI PRODUKT STANJA IN NANJ SEM OPOZORIL TUDI TAKRAT, KO SEM BIL ŠE KAJ DRUGEGA KOT NAVIJAČ....

Če seje zgodilo, da smo šli na Dob po načelu "kdor ima čas", potem ste izdali Triglav in našo trmo in naša načela in naš koncept in vse nas. Poudarjam, da to ni naključje in izhaja uz brezmejne slepote o tem, kdo hoče in kdo zmore. Iz poveličevanja nekaterih, ki teh bremen ne morejo nositi. A te napake so človeške in nogometne. Kdo trdi, da bi kdo drug sploh ekipo pripeljal do kvalifikacij ipd.? Toda proizvod stanja je manjkajoč igralec na igrišču. To je bil dejanski poraz in sramota za klub: nekdo, ki smo ga videli v eni luči, se je pokazal v drugi. Ne prvič in če bodo njegovi "strokovni navijači" še naprej tu, tudi ne zadnjič. Zato nas je Doba lahko sram, zato smo bili ne samo nadigrani, bili smo tisto, kar je ključno in jasno in nedvomno že ves čas: bili smo BREZ MOŠTVA! In ti fantje so bili na igrišču - brez kluba. In klub je bil - brez vodenja. Na prvo ligo smo čakali od leta 2002 do 2010. Športno je sprejeti, da je nekdo boljši na igrišču, a trpeti ponižanja in izdaje, ni stvar igrišča. Je stvar razuma in čustev. Nikdar si nisem lastil monopola "nepogrešljivega", ampak zdaj mi je jasno, zakaj so mi "navijači" napisali, da naj pustim Triglav pri miru, ker to ni moj klub. Nikomur ne paše, če mu nastaviš ogledalo. In kdo se je vešče trudil, da mu ti isti (klubu zvesti in dragoceni navijači katerih obnašanje pa ni moj slog - to ponavljam) sledijo in nikdar ne podvomijo? Vse to je zdaj dobilo celoten okvir z eno samo potezo, ki je tako zgodovinsko tipična: na koncu te izda tisti, ki je "tvoj", ki mu najbolj verjameš, ki ti je blizu po vsem mogočem, ki...

Dragi in vsi ostali dragi: Triglav bo ostal in obstal. A izdaja naj gre v zgodovino in vsi odgovorni z njo. Vsi naj z njo živijo in nihče se naj je ne odreče. Vsakemu naj piše na čelu. Ne Matic Sever, ne Dejan Burgar, ne Klemen Šturm, soigralce in klub so pustili na cedilu tisti, ki so dovolili, da "najboljši" odide, ker mu je - vsa opravičila hvaležno odklanjam - Triglav "španska vas"! A tudi on je samo proizvod tega, kar se je okoli njega dogajalo.

Za Triglav bom vedno. Toda čutil sem dolžnost, da zapišem, zakaj sem odšel po 45 minutah. In zdaj čutim dolžnost, da zapišem, da ste izdali klub. In nas, navijače. Vsaj enega.

ps

Če je včasih samo besedica, ki pomaga k resnici. Dragi naš, lepo se imej v Barceloni, mi smo uživali v Dobu!