Resnica je včasih kruta, neizprosna. In laž je vsaj včasih kaznovana. Triglav je odločilno tekmo v Dobu odigral brez igralca, ki je bil na zadnji prvenstveni tekmi - kapetan Triglava. Igralec je bil v času krotovičenja orlov na zelenici v Dobu na dopustu (preverjeno) s svojim dekletom (preverjeno) v Španiji (preverjeno). Ker je bilo o "pojavu neodgovornosti" zapisanega dovolj, samo še nekaj izpeljank prevare, ki jo športni direktor, trener ipd. v svojih javnih nastopih zamolčita navijačem in pristašem kluba!

O tem, da je nosilec igre odsoten, je namreč v klubu krožila "uradna razlaga", ki so jo slišali seveda tudi soigralci: "...je na službeni poti..." in tako potrditev je bilo mogoče dobiti tudi v četrtek! Laž? Ali samo "dezinformacija" ali pa - laž in manipulacija! O tem, kdo je izdal soigralce (ali svoje igralce) naj se pomenijo tisti, ki so mu dali trak dva tedna nazaj. Trak Triglava, dragi moj in dragi moji!!! Ki so ga - med drugim - odvzeli Burgarju, ki ga ni bil več vreden. In ga ni nosil niti Dolžan. Pa ne, da bi ga ne zaslužil aktualni kapetan Krcić - tako borbenega in predanega igralca na igrišču ni vedno lahko videti. Ampak: ne gre in nočem (in se opravičujem za "osebne podatke") in ne želim in ne smem pribijati na križ igralca, ki je pač vplačal potovanje čeprav je od lanskega poletja (od prvega kroga lige) lahko vsaj slutil, da so kvalifikacije dejstvo. In koledar kvalifikacij je znan domala leto dni naprej, ni od včeraj in ni kar tako. Pustimo ob strani, zakaj v Sloveniji NZS organizira to dva tedna po koncu prvenstva prve lige in zakaj to v Nemčiji opravijo neposredno po prvenstvu? Razlaga je jasna: NZS vodijo ljudje s posluhom za nogomet, Nemci pa pač nimajo pojma...

Dragi gospodje Fekonja, Misja, Brkić, Kondić, navijač(i) čakam(o) na vaše javno pojasnilo, zakaj je Triglav bil na zadnje dejanje v prvi ligi tako "pripravljen", da je nosilcu igre (preko 2000 minut igralnega časa) dal zeleno luč za dopust v tujini! To pojasnilo dolgujete vsem nam, ki smo plačali vstopnice v Dobu in nismo vedeli, kaj se dogaja v zakulisju. In to pojasnilo dolgujete slovenski športni javnosti in slehernemu članu Triglava. Ponavljam: nikogar ne podim, nikomur ne sodim, nikogar ne obtožujem - a dokler boste nogometno živi, vas bom spomnil na to "cvetko", na to manipulacijo, ki ste jo ali odobrili, ali trpeli, ali požegnali, ali...karkoli že. Za vas pač teorija "nisem vedel" ne pride v poštev, ali pač?

In zakaj vse to sploh pišem in zakaj "drezam v živo rano"? Zato, ker tega ni vreden Triglav koti ga želim in kot sem ga (pod to se vedno podpišem) gradil tudi sam. Kadarkoli kjerkoli me boste srečali, boste morali skloniti pogled (kot ga že). Ne pred mano, jaz sem samo "small face", pred svojo nogometno resnico. In kar je pri tem najhuje: nikdar in nikoli ne boste vedeli, ali bi bilo v Dobu drugače, če vi ne bi igrali svoje "igre"!!!