Kranj je bil nekoč v bivši državi znan po marsičem. Od industrije do šolstva, da o športu ne pišem. Iskre ni več, gumarsko in čevljarsko in tekstilno šolo je pometel čas, na oblasti je strankarska oligarhija velike moči (podobnost z nekdanjo eno stranko je po vsebini na dlani), ki pa je plod demokratičnih volitev, ki so najboljši znak za ogledalo Kranju: to, kar si zaslužimo, imamo.

Je potem čudno, če ni pripadnosti mestu, če Kranj nima ne srca in ne duše? Ne boste se začudili, če to ponazorim s tem, da je nogometni Triglav na zadnjem mestu v Sloveniji. Kidričevo? Nova Gorica? Velenje? Murska Sobota? Zmorejo - tako ali drugače. Mi ne zmoremo. Zopet zaradi objektivnosti: vzrok je splošen in posamičen. Če predsednik, ki je v nogomet in klub prišel včeraj, najprej uvede cenzuro in partijski model volitev in vladanja, je to znak. Če odgovornost do navijačev in lastnega članstva izgine z manipulacijo in kakšno lažjo zraven, je to znak. Nogomet je pač projekcija življenja, zopet imamo tisto, kar smo si zaslužili, izvolili in izbrali. Deset let sem sam prav tako bil na oni strani - kritik in napak ni manjkalo. A pot je vodila navzgor: iz bankrota v poslovanje, ki ga niti licenčna komisija NZS ni uspela umazati. Iz članske ekipe brez koncepta v prvo ligo. Iz mladinske šole brez premika v eno vodilnih pri nas. Iz kluba brez perspektive v klub z novim igriščem z umetno travo in spremljajočo tribuno. To so pač dejstva in nikdar nisem zanikal, da sem želel pri tem delu jasno vedeti, koliko velja moja beseda, odločitev, odgovornost. Zato je bil Triglav nad Kranjem, ki je žal (u)tonil tudi športno.

Trmast sem. Kranj zato mora imeti ogledalo stanja, Kranj mora imeti tudi spletno stran kjer se najde kaj drugačnega in kjer se krešejo iskre mnenj. Nikdar si nisem lastil monopola resnice, poštenja, brezgrešnosti in vedno sem bil sposoben sprejeti resnico in mnenje drugih. Hinavščine in zahrbtnosti pa ne prenašam in z ljudmi takega tipa sam pri sebi opravim na kratko. Trmasta stran je torej pred novimi izzivi. V časih, ko Kranj še vedno tone globoko v duhovno impotenco. Ko so ljudje z lastno pametjo redki, ko vlada čredni duh v politiki in povsod drugod. Triglav je zadnji v prvi ligi - kako simbolično in "kranjsko" je to! Klubi vseh vrst in vseh športov navadno pomenijo simbole mest. Pri nas pa ni drugače - Triglav še naprej ostaja simbol neuspešnosti mesta brez ponosa, duše, srca, volje, energije, odgovornosti, transparentnosti.... trme.

Trma kot spletno ogledalo ne bo nikdar uveljavljala delitev na "vaše" in "naše" in nikdar ne bo zmogla delitve na "poštene" in "ostale". Mora biti le odsev in odziv časa, ki ga živimo. In vedno bo skušala biti vsaj eno mesto nad izpadom iz lige, ki se ji reče napredek, razvoj. Kranj in Triglav sta kažipota.