Neumorni Štefan v gostilni Kot. Novi izzivi Bineta Volčiča proti vabilu Koclja Grosa ob Savo na malico. In "sintetični", a priljubljeni (kaj hočemo) Mac ob nakupovalnem raju. Pa jetrca v gostilni Labore. In na Brione ne pozabiti: vztrajajo! Pa...
Verjetno smo jih precej izpustili. Na primer:Staro poravdo, ki je bila prej Viktor. In tako naprej. Nekaj je gotovo: gostinci se borijo za vsak grižljaj, ker so tu še pice, pa kitajske radosti pa mehiške pa...Kranj je po tej plati neznanka za druge, a se dogaja: boriti se je treba, konkurenca je dobra, vsi nekaj migamo...pravi gostinec, ki je ob burgerje dodal perutničke.
Pestrost podjetništva=gostinstva je dobra za tiste, ki pridemo, poskusimo, plačamo = naredimo analizo, ali je dobro, ali je drago ali poceni, ali smo bili deležni še koščka prijaznosti...Pa tokrat omenjamo samo tiste, ki dodajo še grižljaj k pijači. Trma bo spremljala dogajanje po tej plati, ker je to odraz živahnosti ponudbe, odzovnosti mesta na to, da se naše navade spreminjajo. Ogromno ljudi en obrok ("malica") najde izven domače hiše - to je davek spremenjenih navad.
Spoštujemo trud vseh, a ne ocenjuemo, ker bodo ocenili drugi. Preprosto nismo "zastonj požeruhi", da bi dajali neke strokovne ocene, ki bazirajo na okusih. O okusih pa se ne razpravlja: eni so za vampe, drugi za zrezek, tretji so vegi ipd. itd. - vsi drugačni, vsi enakopravni v iskanju dobrega.
Kranj je in bo mesto tudi po tej plati: če najdem nekaj zase, sem zadovoljen. Cena na Gorenjskem od nekdaj igra svojo vlogo. Zato je tudi tu precep za gostince kar velik: kdor je predrag, odpade. In zato bomo veseli od vas namiga, kje se kaj dobro in po normalni ceni lahko da pod zob. In kmalu se bomo lotili še posebnega poglavja: kavica....dobra....poceni....s prijaznim nasmehom? V Kranju....