Zgodba o skakalnici na Gorenji Savi dobiva nadaljevanje in konec v - Planici. Bloudkova dediščina bo povsem zasenčila skakalnico, ki je Kranj veljala okoli štirih milijonov evrov!!!! Zakaj smo jo gradili: ker je bil na občini eden šefov Lojze Javornik (odgovoren za finance), doživljenjska legedna skakalnega kluba. Ob boku mu je stal Lojze Gorjanc z večnim stavkom "če bi dobili še..." v mestnem svetu! In so zasekali rano v Šmarjetno goro, da smo dobili novo skakalnico, ki bo pomagala ključno pri vadbi naših skakalcev, prihranila denar (namesto v tujini, priprave doma...) in tako dalje. Kmalu jim ni bilo dovolj: hoteli so še urediti prireditveni prostor za tisoče, ki bodo prišli gledat.... No, ja: prostora preprosto ni, vrhunec nategancij s skakalnico pa je slovita plačana in nikoli dobavljena razsvetljava. Zdaj je skakalnica od oktobra dalje tako rekoč neuporabna popoldne. Kdo je bil boter tega projekta? Ovadeni in napodeni bivši direktor Smučarske zveze pravi, da je vse vodil - Jelko Gros. Ki vodi tudi Planico in njene projekte. Denar za razsvetljavo so dobili, plačali ETP Kranj, ki razsvetljave ni postavil, ker (še) ni bilo gradbenega dovoljenja - zdaj ga imajo, so pa brez denarja, ki ga je požrl stečaj ETP Kranj. Noro!

Zgodba o skakalnici pa izpostavlja še kaj. Gradnjo letnega bazena smo dobili ob EP v vaterpolu (škandal z obračunom med Srbi in Hrvati gre v zgodovino) in tudi dokaj luksuzno opremo za en turnir, eno prvenstvo. Zimski bazen? Požiralnik energije in denarja naj bi bil prizorišče EP in SP v plavanju. Niti ene same mednarodno pomembne tekme ni bilo, mi pa smo milijone litrov olja skurili pod streho bazena, ki je grajen morda za blagajne arabskih šejkov, ne pa za športno vse bolj revni Kranj. Zdaj vsaj za silo (zopet s tujo miloščino) popravljamo napake, ker smo pač verjeli športni oligarhiji. Ta pa je v Kranju zmogla marsikaj. Na primer: na pol dokončano prenovo prostorov pod staro tribuno sta ugasnila Mohor Bogataj in Jože Jenšterle (bivši šef Zavoda za šport), ker je bil to pač "Grosov projekt". In pustila atlete in nogometaše v katakombah, starih pol stoletja. Pomislite perverznost sedanje oblasti: potiho se razmišlja, da bi vendarle tribuno prenovili. Gradbeno dovoljenje za novo imajo...

Tako gre pri nas z naložbami, ki imajo vendarle skromen poduk: nikoli ni ugotovljeno, kdo vse in kako je zaslužil na tak način. Zato bo skakalnica še dolgo v temi in zato bo v kopalnicah pod tribuno ledeno mraz. Nam v opomin in Kranju v sramoto.