Trma je kot spletna stran dosegla pomembno prelomnico: Beno Fekonja, mestni politik in predsednik kluba se je moral ukloniti dejstvu, da je gorobo zavajal (lagal?) članstvu, javnosti, športnikom, občini. Kaj je bilo vzrok za lizunstvo do mestne občine kot nesojenega pokrovitelja, prepuščamo njemu. Kaj ga je vodilo k temu, da je na tak način hotel pokazati ponižno vdanost ali pa preprosto le zavajati ljudi, prepuščamo njemu. Zagotovo pa je res, da smo ga zasačili pri nečem, kar ni ravno častno ali celo zgledno za politika, ki nam je pisal, da je njegov cilj poslanski stolček!!!

Spletna stran je torej vsaj v primeru Trme nekaj dosegla. Kajti občina je bila v precepu: kako pojasniti, da so navedeni kot pokrovitelj, če pa to niso?! In tako jeBeno dobil lekcijo, ki se ji reče v navadnem jeziku: za vsako rit palca raste! Obenem pa to dokazuje tudi nekaj drugega. Brezobzirno pripravljenost zavajati ljudi, na primer. Lagati, na primer.

Ne, zadeva ni tako pomembna, da bi se podrl svet. So se pa podrle vrednostne lestvice v klubu, ki je star več kot 90 let. Najprej sta lagala igralcem in javnosti športni direktor Robert Misja in trener Siniša Brkić. Oziroma: vsaj zavajala javnost in prikrivala resnico. V Dobu sta v nogometu naredila korak tja, od koder ni vrnitve. Trma ju je "ujela" pri tem. Zdaj smo ujeli pri tem še predsednika.

Če kdo misli, da je to početje kaka reakcija "ponižanih in razžaljenih" , ima vso pravico. Kajti nekoč je treba potegniti s palico po pesku in reči: do tu. Niti milimetra naprej. Vsakdo pa ima svojo palico in svojo črto. Nekdo je prepričan, da mu bo spoved zbrisala grehe, drugi jih skrije, tretji jih nosi s sabo. Da smo grešniki vsi, je jasno. Problem, ki je prav tako očiten pa je, če si izpostavljen javnosti in s tem prepričan, da ti nihče nič ne more. In potem zlorabiš danes klub, jutri pokrovitelja, potem lastne igralce in tako naprej. Trma ima nalogo, da na to opozori. Dovolj? Vsekakor!