NK Triglav ima novega člana. Na pošto gre priporočena pošiljka kjer je zapakirana prijavnica ali pristopnica podpornega člana kluba. Res je, da zadeva nima datuma kar je malce čudno (član naj bi pač na ta in ta dan postal član), a kjer jeBeno Predsednik, je treba biti na vse pripravljen. Članstvo v klubih in društvih in strankah je namreč v tej državi zajamčeno z Ustavo. Razen, če..

Najprej grem še k frizerju, pedikerju, maskerju in še kam. Da bom lep "kot slika", ko bom postal član NK Triglav. Pa bom tudi - primeren? Bo to dovolj? Nategniti navzgor (navzdol pač ni potrebno) se ne morem, sive lase bi si dal pa lahko pobarvati, a sem raje bolj naraven, kot umeten. Vsekakor pa bom kot iz škatlice zrihtan pričakal klubsko izkaznico, ki jo bom za 10 (deset) evrov dobil. Podporni član ... kako ponosno in srečno to zveni.

V meni gloda le še majhen črviček. Pa sploh bom član, podporni član? Čeprav bom sledil statutu kluba in izpolnil pristopno izjavo, ostaja še en če. Velik? Zame morda ogromen. O meni bo razpravljal UO kluba in dal "zeleno" ali "rdečo" luč. Ja, v starih časih so za vstop v partijo bojda imeli take "seanse" kjer se je odločalo o (ne)primernosti kandidata. Ojoj: da mi ne bodo Vera Zevnik, Zmago Geršak, Miroslav Matijaševič in Beno Fekonja zamerili, ker sem jih nekoč povabil in privabil v klub? Za ostale tri ne vem, jih slabše poznam. Ampak Vera in Zmago, Miro in ja, jeBeno - da bi mi oni ne odprli vrat v klub, da bi mi morda dali "partijsko kritiko". Tresem se kot (oprostite) pes na kuzli ob grozeči mi žiriji za članstvo v klubu, ki mi je blizu. Pa saj se bom sfriziral in uredil, saj bom priden in primeren, bo pa ja šlo skozi? In 10 evrov bom plačal takoj, ko bo to le mogoče...

Malce sem iz vznemirjenja prebiral statut, ki ga mora klubu odobriti država. Glej čudo: tam pa nič ne piše o kakem "sprejemnem odboru" kjer jeBeno glavni?! Da ni to samo zame? Da ni ta čast samo meni namenjena? Da nisem končno le dobil priznanja kako pomemben sem?!

V svojem vznemirjenju upam, da me ti ljudje sprejmejo v svoje zavetje. Konec koncev so oni srce in glava in možgani in obraz kluba....