Slovenijo vodijo Mohanglerji. Vsaj za Kranj to velja. Potem, ko je tisočglava množica klicala njegovo ime in želela, da se pojavi izza zidov in vrat občinske stavbe, smo dojeli, da je vendarle marsikdo prepoznal in spoznal, kaj se v Kranju dejansko dogaja z oblastjo. Izgubila je tiste, ki so jo izvolili.

Resnični obraz pa je Mohor Bogataj pokazal še isti večer. Kamere so ujele njegovo izjavo, ki je grozljiva. Tako kot Popovičeva glede odstopa in Kanglerjeva glede dopusta in kock. Župan Mohor Bogataj je za svoje meščane in meščanke povedal, da so neumni. Ne sicer dobesedno, a jasno: proteste je pripravila prejšnja oblast, ki je izgubila na volitvah! Taka izjava po 1000 prisotnih na proetstih in 1000 podpisnikih peticije proti privatizaciji javne komunale, je zanj morda značilna. Je preprosto "mohanglerjevska". Ne pozabimo, da je isti župan ob kazenski ovadbi zaradi sporne poravnave in 600 000 evrih na računu svojega svetovalca dejal, da slovenski župani tekmujejo v zbiranju kazennskih ovadb. Zdaj je zbirateljstvo že prešlo na granitne kocke in le razumu Kranjčank in Kranjčanov gre zasluga, da je v občinsko stavbo poletela le redka.

Morda je res prejšnja oblast za proteste. To je njihova pravica. A mohanglerjevsko enačenje ljudi v stiski z bojem za stolčke v politiki, je nevredno celo župana, ki je zmagal in vlada brez programa. Sramota za intelektualni Kranj, sramota za kulturni Kranj, sramota zanj. Prepričani smo, da se je ne zaveda, ga je pa strah. Zato ni ljubljanski župan, ki upa med protestnike, je pa blizu mariborskega, ker se še naprej tolaži z mislijo, da ga ne mara le peščica. Da je dobro zaščiten s koalicijo in debelimi zidovi.

Kranjčani in Kranjčanke, ki so bili na protestnem shodu in vsi, ki niso bili so lahko soočeni s tem, kaj si o njih misli njihov župan. "Mohangler" je spregovoril. Zapomniti si je treba njegovo bistroumno oceno svojih nebistroumnih volilcev. Sam ne sodim mednje. Ne zato, ker bi si laskal z bistroumnostjo ampak zato, ker sem dovolj bister, da ga nisem volil. "Mohangler", fertik=!