"Kadrovski valjar SDS+SD" je izbil sodu dno, "mohanglerjevska koalicija" ima enega člana manj. Da tega kadrovskega dogovora ni? Pa poglejmo komunalo kjer se bo v prihodnje (če bo evropski ali zasebni denar) dogajalo vse na področju naložb: projekt Gorki je naloga podžupana Homana (SDS), ki v javnem podjetju Komunala sodeluje s svetnikom in direktorjem podjetja Dermoto (SD), ki ima za protiutež še pomočnika direktorja Kristana (SDS) in v Komunali pridno dela še en svetnik - Fekonja, SD! Trma je prva opozorila na to delitev ugodnosti, stolčkov, položajev, vpliva, funkcij. Nič hudega: delali bodo s svojim denarjem! Ne se hecat: sleherni cent, ki jim gre za funkcije in položaje in plače gre iz naših žepov!

Zmago Zadnik je prvi pokazal, da se vsega ne da "požreti"! Kajti v veliki koaliciji so veliki in mali. Ali: velike ribe žrejo male. Zato mali dobijo drobtinice, veliki komunalo in še kaj. To je Kranj danes. In zanimivosti še ni konec, zagotovo ne. LDS je vodila kadrovsko komisijo kjer je Zadnik dnevno doživljal klofute, zdaj je vsaj eno prilepil nazaj "mohanglerjevstvu" najslabše vrste. Kranj ne bo imel vrtca, ne tribune, ne dvorane, ne poslovne cone, ne postaje, ne ... imel pa bo prenažrto politično elito!? In imel bo svetovalce, ki stanejo vse nas tisoče in tisoče evrov.

SDS in SD v incestnem razmerju vladata koaliciji, si delita vplive in položaje in službe in tako naprej. Pa kaj, če na državni ravni Janša in Lukšič renčita en na drugega, 25 kilometrov proč imamo slogo kjer skupaj delujeta "protikomunajzarski" Branko Grims in "Kučanov sopotnik" Stane Boštjančič (oba sta samo primerka političnih razmerij). Pa kaj: v politiki si danes proti, jutri za. Ni problema. Samo ne več na naš račun. Samo ne nam za hrbtom. Samo ne na naših plečih.

Kranj je izgubil vse prednosti, ki jih je imel. Najprej pa je izgubil ljudi. Sposobne ljudi. Utihnili so in umaknili so se. Zato, da nam vlada koritarska logika!? Zato, da so otroci pred vrtci in mladi v ledeno mrzlih kopalnicah? Zmago Zadnik je morda zdržal predolgo, a je pokazal načelnost. Kadrovski valjar pa melje naprej...Če si naš, dobiš vse - če nisi, si nič. Ali res?