2012: Mohor Bogataj je na srečanju slovenskih županov izjavil, da se strinja s predlogi o možnem odpoklicu župana.

2006:Mohorju Bogataju je bila v mestnem svetu Kranja izglasovana nezaupnica krepke večine svetnic in svetnikov. Odrekli so se ga tisti, ki so mu kariero dobesedno izdelali, ga s prevaro (takrat sploh ni živel v Kranju s stalnim bivališčem zato so ga prijavili na izmišljenem naslovu) umestili v županski stolček in se tepli po glavi, ko jim jo je zagodel z dražbo lokalov na Koroški. Že takrat se je dejansko na mestni svet požvižgal.

2012: Mohor Bogataj samovšečno izjavi, da "župani mestnih občin tekmujejo v zbiranju kazenskih ovadb". Takrat se seveda Kangler še ni skrival pred lastnimi volivci in takrat protestov še ni bilo.

Kranj ni Maribor, smo v mnogo hujših razmerah. Pa ne na občini - tam z Mariborom lahko tekmujemo. Kranjčanke in Kranjčani preprosto nismo sposobni na neki točki reči "zapik". Odstopil je en svetnik mohanglerjeve koalicije - pa kaj? Zgodili so se protesti - pa kaj? Nas še vedno vsakdo lahko ima za norca. Denar davkoplačevalcev pa je sredstvo za urejanje zadev z ubogljivimi. Najhuje je to, da z našim denarjem vladajoča elita (v kranjskem primeru pa res "elita") skrbi, da ostaja na oblasti. Tretjina mestnega sveta že uživa sadove oblasti v materialni obliki (službe, pogodbe, funkcije).

Licemerstvo ali politična hinavščina sta del politike. Vsake in povsod. Danes naj bi se v Kranju zgodil nov protest, peticijo proti določenim nameram naše oblasti je podpisalo že preko 1000 ljudi. To so kazalci stanja, županove izjave pa seveda nekaj drugega. Dokaz, da se je izmojstril v politiki. In da ima okoli sebe sebi enake. Ali pa še hujše.