Brdo. Putin, Bush, državniki. Predsedovanje Evropi. Koncertna dvorana. Turizem, protokol, politika. In še šport z nogometnim centrom v prihodnje. Vse to je tako blizu Kranja, kajne?

Smo kaj izkoristili to dejstvo? Je kranjska oblast znala povezati Brdo z okoljem ali smo se le znali kregati kje bo kaka kmetija stala, da ne bo smrdelo ne krajanom, ne politkom na Brdu?! Mestna občina Kranj je sosed Brda ali še bolje - Brdo je sosed občini kjer je vedno tako presneto težko najti stik z državo. Ko je bil župan "ata Gros" smo jo brcnili v rit in (s)podili iz njene stavbe. Ko je bil župan Bogataj, se je redno dogajalo, da so iz države popravljali naše grehe z revizijami in še čem. Danes ponižno molimo, da bi se nas država usmilila z denarjem za komunalo, a upanje je vse bolj tiho....

Brdo je lahko podlaga za razmislek o Kranju in državi. Nekoč smo zgradili plavalni bazen, ki naj bi bil državni center za ta šport. Danes ga plačujemo davkoplačevalci. Potem smo zgradili še bolj potratno skakalnico, ki naj bi bila zibelka šolanja skakalcev. Jutri bo nared Planica, mi imamo le nesmiselno rano v Šmarjetni gori kjer so nas še za razsvetljavo nateg.... In smo hoteli zgraditi vadbeni center, da podremo staro tribuno. Država nam je pokazala figo, ponovno.

Kod lahko v Ljubljani udari po mizi po gorenjsko!? Nihče. O moči Branka Grimsa pri Janši je dvomov vse več, o vlogi Alenke Bratušek v opoziciji je toliko sodb kolikor strank in vplivnih krogov je že zamenjala. V politiki smo torej le kmetje na šahovnici, po zlomu "trojčka" je podobno v gospodarstvu. Ni več velikih direktorjev z velikim vplivom. Brdo nam to ponazarja: tu je in nismo se in se ne zavedamo tega. Kot se ne zavedamo, da nas počasti iztiskajo iz države. Kranj je nepomemben.

Danes bo vsa Slovenija gledala Brdo. Ne, Putina ne bo, pride Srečko. In se pri tem spomnimo tega žalostnega povprečja, te naše mizerije tudi v nogometu. Kjer za prenovo dveh kopalnic mislimo, da držimo boga za....In še naprej veselo živimo za časom. Slovenija nam je ušla, država nam je ušla.