Janševi odhajajo, kdo prihaja? Lukšičevi? Ankete tako pravijo, visoka politika pa je doma v Ljubljani, kajne. Imamo Kranjčani kaj zraven? Seveda: največja stranka je Pozitivna Slovenija in z njo dva člana mestnega sveta. Odmrznjena predsednica in molčeči komicarjev brat, bi ju lahko opisali. V mestnem svetu in v Kranju nasploh vpliva malo ali nič! Državljanska lista prav tako kranjsko obrobje, pri "upokojenski stranki" pa bo zanimivo, koga bo podprl Drago Štefe, ki sodi v vrh stranke. Bo dal glas za Karla, bivšega Kranjčana ali Ljuba, ki ga na Kranj veže marsikaj (pravijo v zakulisju)...Stavili bi, da bo to vendarle Korlov človek, ker se v vsem tem vedno najde tudi stavek iz zgodovine "poiščite žensko". In je znan odgovor. Branko Grims in njegovi z Mohorjem Bogatajem lahko še udobno vladajo, konec koncev pa je sožitje Branka in npr. Staneta Boštjančiča /SD/ idila svoje vrste.

Premetavanje na državni ravni pomeni štetje vojakov tudi na lokalni. Ampak je položaj dokaj jasen: gre za najbolj neuspešno koalicijo z največjo večino! Zakaj tako kritično do posadke, ki mirno vlada, poje kak biftek in sem pa tja izplača komu od "svojih" kakega jurja ali dva? Preprosto zato, ker se zdi, da je to oblast po meri župana. Ta pa ima dovolj dela, da se vsak dan v Kranj pripelje. Z ostalim pa gre bolj tako - tako: vrtci nič, športni center nič, komunala (še) nič.

Lahko pa se zgodi, da vendarle karte premešamo povsem na novo. Zato se je treba ozreti naprej, ker bo leto 2014 tukaj kot bi mignil. Kdo bo nasledil to oblast tukaj? Znani obrazi znane scene in z znanim vzorcem plenilske miselnosti in ravnanja? Res bomo najprej iskali novo vlado na državni, potem pa razmišljali o lokalni. A pogled na storjeno je grozljiv. Kaj so nam do zdaj novega prinesli?

Razen složnosti pri požeruštvu - nič.