Kaj je politični strel v koleno? Da te dobijo na laži, prevari, nedoslednosti in si sam pomagal k temu s svojim ravnanjem. No, boj za gorenjsko bolnišnico občin Jesenice, Radovljica in Kranj je seveda ena bolj pomembnih odločitev gorenjske prihodnosti. Stranka Alenke Bratušek sloni na mami Pavličevi (poslanski kandidatki v Radovljici in na Jesenicah), njenemu sinku (generalnemu sekretarju in najtesnejšemu sodelavcu predsednice - Jerneju) in seveda predsednici. In so se lepo družno ustrelili v koleno, ko so hoteli ugajati vsem s tem, da so na zgornjem koncu Gorenjske kajpak za bolnišnico na Jesenicah, v Kranju pa je plošča obrnjena in se vrti v kranjsko smer....

Zadeva je smešna kot je smešna politika stranke, ki to javno ponuja. Toda taki streli v koleno niso nujno "smrtni", ker lahko bitje=stranka preživi tudi to. Politična javnost je zmega na kubik in zato v njej take nedoslednosti pač niso vedno kaznovane. Zato res lahko počiš od smeha, ko na plakatu prebereš, da so - zanesljivi. V tem primeru me zanesljivo skušajo politično nategniti, to pa je res.

V koleno se je ustrelil tudi poslanec, ki je serijsko na podeželju unovčeval "antikomunajzarsko" držo. Ker - če niste vedeli - komunizem je najhujša grožnja ljubi nam deželici. Pustimo ob strani da je istega poslanca glavni in večni šef stranke (tako dolgo kot nekdaj Tito pri komunistih..) bivši komunist. Ki je vodil kolone v Titovo Jajce, danes pa ima pod sabo kranjskega gromovnika antikomunizma. Nič narobe: demokracija je tu. Če ne bi isti borec za prave vrednote kot poslanec iz Kranja v Ljubljani skušal razbiti Kranj na dve občini. S pritiskom na glasovalno tipko v parlamentu. Je potem čudno, če javno ne upa odgovoriti, ali je za to, da je njegov volilni okraj (vsaj delno) v svoji občini, ali ne? Branko Grims je klasičen primer dvoličnosti in vzorčen primer, kako strankarska poslušnost zamenja pripadnost rojstnemu kraju. Pripadnost? No, ja: ko si sluga enega gospodarja, je vse ostalo nepomembno.

Nekoč sem zapisal, da je bil najboljši vzdevek dopisovalcev na omrežjih in tudi Trmi "Bolnca Krana". Res se mi je zdel duhovit in si mi še zdi. Najbolje opiše tudi trenutno stanje. Ali sranje, oprostite.

Miran Šubic, urednik Trma.si

PS

ZGORAJ PODPISANI SPREJEMA STAVE, DA BO GORENJSKA REGIJSKA IN SPLOŠNA BOLNIŠNICA ZGRAJENA V KRANJU. ODLOČITEV BO ZNANA KMALU. IN ČE BO KJE DRUGJE, BOM JAVNO NAPISAL NA TRMI, DA IMAM RAD POLITIKE, KI BODO ZA TO ZASLUŽNI. NEKAJ JIH NAŠTEVAM ŽE DANES.