Ne počnite tega doma! To je pripis, ki ga navadno vidimo na ekranih ali tam kjer nas opozarjajo, da naj česa ne očnemo po zgledu videnega na televiziji, v cirkusu ipd. Državni peskovnik "pravljic" na Brdu, tik ob Kranju, deluje naprej. Kako so (če se kaj ne zasuče...) v tej pravljici osmešili tistega kandidata, ki ga je podpirala SD, še ne vemo zanesljivo. Nesporno pa je čez noč postal tragični lik zgodbe o kadrovski kuhinji: najprej so kihali z njim "njegovi" in že je bil tako rekoč pred serviranjem glavne jedi, ko je nekdo pomešal lonce in pokrovke in vzel svojo kuhalnico...

Če je Janša nastavil svojega direktorja na Brdo, zakaj ga ne bi še Golob? Res: vladajoči imajo legitimno pravico in vzamejo si jo domala vsi - kadrujejo svoje. Zveste, pridne, kimavčke. Če so še sposobni, toliko bolje. Zdi se, da (verjetna) nova šefica na Brdu praktično nima šibke točke. Ima pa močno: deluje tik ob Petri Škofic, šefici kabineta Roberta Goloba. Dovolj za izbor? Če bodo prikimali v "golobnjaku", je bil ves trud kranjskega vrha politike zaman. In Iztok Kraševec je bil izigran kot pobič, ki se je vmešal v igro odraslih dedcev (in seveda na gospe ne pozabljamo...). V vaterpolu je to povedano takole: izključen do konca tekme, ker se je iztekla preden se je zavedal, da jo je zanj dejansko konec. In možganski trust druge koalicijske stranke je dobil "kranjsko inačico mariborske diverzije" (ko so Golobovi Fajonovi kar ukradli kandidata za župana...).

Zimske pravljice bodo zanimive, ker je JGZ Brdo dejansko posnetek države, občine. Dvorne borbe do iztrebljenja, kuharjev in natakarjev pa ne dobijo....Da o zgodovini od magistrske naloge Alenke Bratušek naprej, ne pišem. Če bo nova, iz vladnih soban poslana, direktorica vsaj približno sposobna spremeniti grozljivko z Brda v normalno zgodbo, nikar pravljico, bo to mali čudež!

Polom kranjske politike bo ob odmaknjenem stolčku izpod riti želenega kandidata za večino marginalna zgodba o "ribarijah v politiki". Treba jo je brati z začetka in s konca: kdor je mislil, da bo Robert Golob spustil Brdo iz rok in ga bo vodil "bifedžija iz Kranja", je zagrešil hud zločin v napaki: podcenjevanje....

Čez nekaj dni bo beli dim dal odgovor in če bi "rdeči" še uspeli rešiti kar se rešiti ne da, bo to čudež. Teh pa je v kranjski politiki malo....če pa so, nas boli glava od njih! Golob očitno ne igra golfa.....zna pa zadeti v luknjo!?

Miran Šubic, ki gre na Brdo na sprehod in nedeljski brunch...oboje je super!