Da bi se zakonca spopadla na volitvah v parlament na listah različnih strank, je redkost ali "kranjski izum" zakoncev Černe, ki sicer v enakih vlogah že sedita v mestnem svetu! Da bi pa obrobje Kranja (vključno z nekdanjimi deli, ki so zdaj pač samostojne občine) politično prineslo tako bitko za stolčke (vredne okoli 4 500 evrov...) pa tudi še ne.

Ko smo na Trmi zastrigli z ušesi ob "infiltriranju" Mateja Tonina (NSi) v Kranj, smo slutili prav. Njegova vnetost za političen park slovenske himne (tu gre za vojaško, dveh Jenkov Naprej...) je zdaj pač v drugačni luči in zato je seveda toliko bolj tragikomičen poskus kranjske politične oblasti ta park priključiti Prešernovemu gaju iz kulturnih in podobnih namenov. Vse je politika, ta park pa je njena karikatura. Smeji se le kranjski župnik, ker bo na njegovi zemlji (no,saj je od Boga...) združena politika "rdečih" SD in "črnih" iz NSi. Pa park ni nič slabega, če bi seveda politika ne bila tako prozorna....

Branko Grims je klovn tega dogajanja. Pokal je štose s Kranjem: na odločilna glasovanja ga ni bilo ali pa je potegnil z "velikim vodjo", ko je šlo za enotno občino Kranj kjer je sicer največ točk zasluženo dobila prav Toninova stranka. In se sestavljanka počasi oblikuje: serijski zmagovalec poslanskih volitev (prosto po znanih Maratoncih kjer je "Laki malo nervozan"...) guba čelo: v njegov kurnik je prišel petelin iz NSi, nekatere kokoške (primerjave niso slabšalne, le nazorne...) pa tudi že motijo mir. Grims proti Udovčevi - pa sta bila oba za razbijanje Kranja!? Grims proti Toninu? Dvoboj "zaveznikov", kibodo obračunali med sabo...

Izstopa pa tudi Janez Černe iz SD, ki bi rad v parlament, zraven pa s Toninom odkriva spomenike in gradi park na cerkveni zemlji? Je potem čudno, če bo proti njemu stala lastna žena, ki prisega na Levico. Samo, da se bosta uskladila za varstvo, ko se začne nori predvolilni ples, ki bo res zanimiv.

Ja, volitve so dobijo v Čadovljah. In seveda na Planini in še kje. Kjer ne gre pozabiti še mitingarja iz Stražišča pa njegove sokrajanke z oprodo iz Britofa ("V svojih čevljih"...saj se spomnite). Pestro bo in čaka nas še kaj iz golobnjaka, če smo že kurnik obdelali. Kdo bo iz našega okolja predstavljal stranko, ki še nima javno znanega programa, a že (če sledimo objavam anket, ki so...no, ja: navijaške...) vodi, zmaguje...?

Na kaj sem najbolj ponosen od 1991 sem? Da me nikdar ni nihče niti pod razno skušal v stranko privabiti. Sem nezaželen, nesposoben - kar hočete. In da me nikdar ni mikalo stopiti v to godljo. Drugače je na lokalni ravni kjer živim. Tu imam stranko, gibanje in ko sam sebi delam ankete, sem že zmagal. Ime?

Trma. Moja in naša. Zadošča!

Miran Šubic, vol(ivec)