Zelo imam rad Kranj. Marsikaj sem naredil zanj. In ojejej: bil sem pogodbeni sodelavec Matjaža Rakovca pred leti. Za kratek čas okoli enega leta in za slabih dvajset jurjev - o tem so čivkali vrabci na strehi. In nikdar mi ni bilo ža tega, žal pa mi je, da danes ne morem odstopiti, oditi....ker sem to storil leta 2020.

Če bi namreč danes imel kakršnokoli vlogo pri tem, kaj se Kranjčankam in Kranjčanom pove, sporoči - bi že zjutraj odstopil, odšel, prekinil sleherno sodelovanje. Ko namreč kot Kranjčan od Američanov zvem, da so bili tukaj naši pobrateni ameriški bratje, me je sram pa še jezen sem. Ker fotografija pove več kot tisoč besed, je vse jasno: ameriški pobrateni predstavniki pobratenega mesta ali v pobrateno mesto niso niti prišli, ali pa je to - skrivnost. Mimogrede: davkoplačevalci smo kajpak obisk ZDA plačali našim politikom, ko se tja šli bratit....Če pa so prišli, nam je tudi to nekdo skril, ker nas je sram pokazati svoje mesto - destinacijo odličnosti v evropskem merilu? Ali zato, ker so "guys from US" ocenili, da naj pridejo pobratimi iz province lepo v najlepše mesto na svetu, de?

Za povrh pa me je iskreno sram ignorance do svetovnega prvaka, ki je v Besnici doma. Naš, kranjski športnik in Kranjčan si ne zasluži niti javne čestitke iz mesta kjer svetovnih prvakov nimamo ravno veliko, če sploh kdaj koga. Isti županov kabinet, ki nam dnevno sporoča, kam sje stopil župan, podžupan ipd., ni na spletni strani zmogel niti ene same besedice o uspehu, ki mu dolga leta nazaj ni para! Žalostno in nevredno Kranja, mesta športa!?

Iz teh dveh razlogov bi se moral danes posloviti pa sem se že davno prej. Skrivanje projekta smučarske dvorane pod Joštom ali skrivanje bratskih vezi z Američani smrdi po denarju. Po kapitalu. Ali pa po politični inferiornosti mojega mesta in njene oblasti.

Trma.si je edini medij, ki je opozoril in bo opozoril na početja naše oblasti in na ravnanje z javnim denarjem. Zato sem mnogim resnično trn v peti. Skušajo me blatiti in diskreditirati na vse mogoče načine, navadno anonimno in umazano.

Danes mi ni bilo treba oditi ali odstopiti. Pa mi to ni nobeno zadovoljstvo ali celo naslajanje: sem samo resnično prizadet ob tistem, za kar sem se zavzemal in ob tistem, kar se okoli mene dogaja....

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, ki sem pošteno in dokazljivo zaslužil vsak cent proračunskega denarja nekoč in ki spremljam njegovo porabo že desetletja....da o skrivanju informacij ne pišem.....