Pomislite: poslovna cona v Hrastjah je zdaj talec "norega" projekta pod Joštom! In tako bo lahko še dolgo. Ker je sprememba prostorskega načrta občine (prosto po podžupanu) desetletni projekt, je zamik javne rzgrnitve za dva meseca nepomemben, če....Če ne bi vmes postalo jasno, da neznani vlagatelji za neznano vrednost hočejo neznan projekt vsiliti znanim - Besnčanom pa Besnčankam (pa še komu).

Ponavljam: projekt ni problem, pot do njega pa smrdi do neba. Ker je polna neznank, ki bi jih pri kakem drugem pobudniku (npr. za novogradnjo hleva nekje v Besnici) ne bilo: si lastnik ? Potem je to možno. Nisi lastnik? Ne bo šlo.Tako vprašanje je danes padlo občini na sestanku s tistimi, ki predstavljajo tudi lastnike zemljišč, ki naj bi jih pojedla ta megalomanska norost, če si dovolim vrednostno oznako. Skrivalnice od leta 2020 so prišle na dan pozno, a ne prepozno. Vsaj za to, da ljudje v okolju vedo, kaj jim pripravljajo, ne.

Za vsem tem je naš župan. Morda ne operativno vsak dan. Morda ne s sleherno odločitvijo. Ampak: brez njegovega podpisa ni nič. Ni iskanja soglasij za projekt, ki je največji zdrs njegovega županovanja tako po vsebini kot po obliki. Ker je posmeh transparentnosti vodenja Kranja kot celote z Besnico vred. Do zdaj so njegovi odgovori medijem - milo zapisano - samo prispevali k temu, da je sumov v dobronamernost vse več. Temeljno vprašanje je torej: kdo na občini vztraja pri nečem, kar vzbuja odpor in kdo trdi, da se od tega ne da odstopiti oziroma opustiti projekta?

Ko se bodo stvari zapletle, bo talec tega sleherni graditelj, ki si obeta povsem upravičeno rešitev problema z novim prostorskim načrtom. Med tem z občine odhaja tisti uradnik, ki je skrbel za vse te "strokovne odločitve političnega diktata" leta in leta kar je zanimiva okoliščina.

Ostaja nam torej Matjaž. Rakovec Matjaž. Ki bi moral občankam in občanom odgovoriti na sleherno vprašanje o posegu v okolje kot ga Kranj še ni doživel. Ne zato, da bi ga imeli za krivca, ampak zato, ker smo ga volili za tako držo. Danes je v ogenj poslal podžupana in Besnici povedal, kako je s tem. Ko je prišel zagovarjat gradnjo pokrite dvorane šefu krajevne skupnosti, je našel pot do tja osebno.

Trma.si prevzema vlogo "medijskega krivca" kot nam je sporočeno s Slovenskega trga 1. Ker morda prav ta primer pokaže, da so za vse neke meje....

Miran Šubic, Kranjčan v dobrem in slabem

PS

Logično in samoumevno je, da že jutri pljuvalci iz ozadja začenjajo pljuvati znova po meni, Trmi, moji družini...kot ves čas do zdaj!