V zadnjih letih se je Kranj pobratil z mesti, ki so po prebivalstvu skoraj tako številna ali bolj številna od - Slovenije. Turki, Kitajci in Rusi so postali preko povezav z našim mestom "pobrateni". Če bi se šalili, bi rekli: Turki so zgled demokracije kjer novinarko zaprejo zaradi nekaj besed čez predsednika. S Kitajci nas je ali bo skregal kar Janša, predsednik vlade. In Rusi gledajo proti Ukrajini, kajne?

Pa je vedno dobro imeti prijatelje, ker z Rusi poslujejo podjetja iz Kranja, Kitajce učimo v športu, Turki pa...no, ja: se ne spomnim nič pretresljivega. Lepo je, da župan in podžupan obiščeta Jekaterinburg in verjetno sta se tam imela lepo. Mi smo doma soočeni s tem, da na občini pišejo anonimke o tem, kdo bo "odletel" in nam sredi mesta gorijo lučke ob tem, ko ljudi skrbi, če bodo lahko plačali elektriko za sproti!?

Zdi se, da postaja problem te oblasti - operativnost. Na primer: ves Kranj govori o početju ravnateljice vrtcev, župan je pa lepo tiho. In zlasti pristojen podžupan tudi....Da o tem, da direktor zavoda za turizem ne zmore pokazati in dokazati, da posluje zakonito, ne pišemo. In uporablja malo mešano kartice zavoda, svojo in svojega podjetja - vse v prid vsem nam, jasno. Glavni občinski uradnik pa mu gleda skozi prste, kot se reče. Ker so to pač kadri te oblasti. Ni problema: samo, da vemo...

Lepo je biti v Rusiji, a problemi so doma. Lepo se je pobratiti, a treba je urejati zadeve pred lastnim pragom. In udariti po mizi, kajne? Zdi se, da so goreče lučke 25.januarja v mestnem jedru dejansko tisto, kar vse bolj sveti v tem Kranju: problem učinkovitega obvladovanja problemov, ki nas žulijo tukaj in zdaj.

Na volitve ne bodo šli Turki, Kitajci in Rusi - ampak mi. In zato je seveda tragično, da na luči opozarja predsednik nadzornega odbora občine, o bistvenem (izsledkih njegovega dela) pa vlada molk.....Saj veste: imamo poročilo o tem, kako so kulturniki v Carnici delali in kako so jih na občini "nadzorovali". Pa kaj: papir vse prenese. Milijonček bodo vseeno zapravili.

Mi gremo na lučke, lučke in na volitve, volitve....