Proslavljamo? Seveda: z novo posebno in samo našo zgodbo, ki jo lahko preberete danes. Dan po 18 000 000 klikih na Trma.si. In če smo iskreni: prehiteli ste nas, ker smo to poletje in jesen očitno še posebej udarni. Veseli smo in to proslavljamo na svoj način.

Zato ob tej številki namenjam nekaj besed tistim, ki Trma.si nočejo odgovoriti. Ali pa ne znajo, zmorejo - je vseeno. Ali se z odgovori skrivajo pred javnostjo in sabo. Na primer: oblast mesta Kranja se ni zmogla opredeliti, ali podpira izobčenje Trma.si z javne požrtije. Ker je glavni pač župan, smo vse štiri vprašane na Trmi poistovetili z njihovim odgovorom - BREZ KOMENTARJA. Ker je bilo naše vprašanje velika past za kranjsko oblast: če bi se opredelili tako kot pri nas piše Ustava, bi morali priznati napako in samovoljo in uzurpacijo oblasti direktorja javnega zavoda, ki je županu blizu do te mere, da v njegovem lokalu praznuje kak družinski praznik....Če bi se opredelili kot so se v dokumentu, poslanemu informacijski pooblaščenki, bi javno še enkrat več potrdili, da se še kako strinjajo z "medijsko čistko" a la Trma.si. Sramotno za najvišje predstavnike oblasti pa je, da niso upali ne enega, ne drugega. Prav. Vsakdo se prej ali slej pokaže s pravo barvo in volitve bodo kmalu in tam bo preizkus. Mi smo seveda ob tem zadovoljni: bolje svojega prav ne bi mogli dokazati.

Pa se na naša vprašanja do zdaj niso odzivali mnogi. Tudi sam resnični šef resnične stranke se boji odgovoriti, koliko mu mesečno prinese politika oziroma mu plačamo davkoplačevalci? Pa bivša političarka, ki je želela svojo občino, je tudi umolknila. Pa kaka poslanka ali poslanec tudi...Spisek molčečih je za nas potrjevanje naše trme in njene vloge. Če ne odgovorijo tisti izven javnega sektorja, ki jih k odgovorom zavezuje zakonodaja, to prepuščamo njim. V zadnjem času beležimo tudi ministrico, ki ni upala ne osebno in ne preko uradne službe odgovoriti o - na primer - greznici. Slednja je pač umazana zadeva, res.

Morda pa je 18 milijonov klikov tudi posledica tega, da znamo vprašati. Samo za to gre. Nikdar ne presojamo, a imamo mnenje, stališče. Ker nevtralnega novinarstva ni. Ker absolutne objektivnosti ni. Ker absolutne (novinarske) resnice ni. S tem smo preživeli vsa ta leta in uspeli.

Naj dodam ščepec osebnega občutja: novinar nekega časopisa sem bil 40 let in odšel sem s prepričanjem, da tam nimam več kaj početi. Danes ta medij dejansko vsak dan šteje vse manj, moj-naš medij pa šteje milijone klikov. Kakšna osebna in novinarska zmaga! Kakšno zadoščenje!

Trma bo prej ali slej obmolknila. Neka meja je dosežena ali presežena. A to ne spremeni dejstva, da je vsaj v tem okolju naš dosežek tudi to, da nek župan neke občine ne upa odgovoriti naravnost o nekem za 2023 in demokratično Slovenijo zavržnem dejanju. Ni veliko, človeka pa le veseli.

Miran Šubic, ki nikdar nisem bil, nisem in ne bom BREZ KOMENTARJA...