Res je: papir vse prenese! Ampak: tole zapisati = norost. Tole sprejeti kot političen dokument o športu = neumnost. Ne zato, ker bi si tega ne želeli in ne zato, ker ne bi verjeli v prihodnost. Gre preprosto zato, da je to smešenje sebe brez potrebe. Ob udarcih, ki jih je kranjski šport doživel zadnja desetletja, je tole res klavrno politično skrpucalo.

Dokaz je doma v Kopru kjer bo čez dva tedna dogodek, ki je (bil) tako kranjski, da bolj ne bi mogel biti. A Kranj denarja za kaj takega nima ali pa ga nismo sposobni zapraviti za nekaj kar ne bi imelo veliko nasprotnikov: dvorano za športno plezanje. Načrti so, ideje tudi, aktivnosti tudi - a drugi so hitrejši. In bolj učinkoviti. Mi pa pišemo strategije kjer je športno plezanje kot paradni šport Kranja omenjeno sramežljivo, da bolj ne bi moglo biti....

Nogomet trenutno na dnu druge lige, košarka izpadla v drugo ligo, vaterpolo se pobira po nekajletnem kolapsu ipd. itd. so znaki za alarm: če ne bo kakovostnih in vrhunskih športnic in športnikov, kako se bodo zgledovali naši otroci in po kom? Časi vrhunskih asov so žal mimo, vsa čast pa trudu in delu tako v plavanju, atletiki in še marsikje. V treh letih projekt športne blagovne znamke Triglav ni nič drugega kot "stvar dogovora"....

Potrebujemo hokejsko dvorano in tribuno, ki jo bo vsak potres sicer podrl. Potrebujemo dvorano za športno plezanje. Ne čez desetletje, prej. Ne zaradi ambicij kakega posameznika, zaradi naše mladine. Tragično je, kako smo ali bomo lahko izgubili prireditev, ki je simbolno kranjska. In ne moremo zanikati truda sedanje oblasti, da se to ne zgodi. Koliko let že obljubljajo vsi novo tribuno in z njo prostore za atlete ipd?

POLITIKA PIŠE UTOPIČNE STRATEGIJE, MI PA SI ŽELIMO DEJANJ TUKAJ IN ZDAJ. ZARADI TISTIH, KI JIH ŽELIMO V ŠPORTU IN ZDRAVI DRUŽBI - NAŠIH OTROK. NE POLITIČNIM PARKOM IN SLIKANJEM POLITIKOV S KIPI, HOČEMO ZDRAV KRANJ ZDRAVIH NAČEL IN LJUDI!

Janje Gsrnbret v Kranju ne bo (več).

Miran Šubic, ki ima rad zdrav kranjski šport