Ko človek 10x prebere občinsko sporočilo o tem, kaj je odločilo sodišče in 20x kaj je iz tega zaključil Zoran Stevanović in 30x kaj je o tem sporočila Tanja Graonja Krstev (mestna svetnica Zoran za Kranj in pravnica v Odvetniški pisarni Jereb), se spomni znanega izreka iz politike, ki pravi "zamudil(a) priložnost biti tiho"! Kajti političarka liste, ki (navajamo predsednika) "dela za ljudi" mirno prezre nekaj sto zaposlenih v Komunali, ki jih je povzročeno stanje sililo v štrajk, ki ga ni bilo, ker je sporazum sestavil in pogajanja z njimi vodil sedanji direktor, jamstvo pa dali župani občin lastnic. Pa ne, da bi direktorju pripisovali zasluge, gre za preprosto dejstvo. Kaj bi bilo, če bi sledili mestni svetnici? Imeli bi v.d. direktorice, ki nima pooblastil, ni v sodnem registru in dejansko ne vodi Komunale in imeli bi direktorja (prosto po Graonja Krstev&Velov&Stevanović), ki je v registru, ki opravlja posle ipd., a je bil razrešen na skupščini za katero so na sodišču ugotovili vsaj dve napaki: sklicana je bila nepravilno in zato njeni sklepi ne veljajo. Ampak: postopki niso pravnomočno končani, do takrat pa Komunala nima direktorja in ima direktorja, delavci pa naj štrajkajo, ker se z njimi nihče ne more (iz)pogajati.

Kje je zaposlena gospa mestna svetnica je njena stvar - a treba je vedeti, da si kruh služi pri odvetnikih, ki zastopajo Berčona&Komunalo in občino Cerklje, ki je tudi preprečila, da bi Zoran Stevanović svoje skupščine spremenil v pravno vzdržne posledice! Pomislek: ali gospa dopoldne dela eno, popoldne pa drugo? Ali ne bi bilo etično vsaj eno: da se v takem primeru mirno odloči, da bo tiho. Da ne bo vzbujala vtisa, da morda pravno znanje na eni strani namenja v službi eni strani, popoldne pa doma - drugi kar je res nekaj noro posebnega celo za Kranj in "listo, ki dela za ljudi"!? Tak dvom je mogoč zaradi njenega javnega nastopa, o njem pa nam ni bila pripravljenja pojasniti ničesar.

Verodostojnost, ki jo imajo dr. Neven Polajnar, Lea Zupan, Lea Bidovec je na eni strani, Robert Kranjec (Naklanec po bivanju...) in Tanja Graonja Krstev (pravnica v koži političarke in obratno) pa je na drugi strani. Na tretji je tisti, ki je trenutno pravno poražen (poudarjamo: pravne bitke so možne naprej in o vsem), politično osmešen (skupščina v bifeju je pač nekaj, česar Slovenija še ni doživela, kaj šele Kranj) in sposoben politične marionete okoli sebe držati na nitkah, da pač plešejo kot on hoče. To je demokracija, nimamo nič proti: a naj se ve! Kajti z zgodbo o svetnikovem stalnem bivališču, z bifejsko skupščino, s samohvalo povsod in vedno (da o odpornosti zoper koronavirus ne pišemo) javnost povezuje celotno listo, ki ima 6 glasov. In kdor morda misli, da si z molkom morda kupuje čas, se moti: gospa odvetnica je namreč kot mestna svetnica vse to lepo potrdila! Pa smo iskreno prepričani, da bi bilo v njeno dobro, če bi bila tiho.