Janez Janša preko svoje ustanove skriva podatke o svojem dopustu lani in predlani na Bledu. Od mene kot državljana pričakuje plačane račune za storitve in dokazila, sam jih noče dati. Preko svojega " Sančo Panse" z Brda naš "vitez žalostnega obraza" dokazuje ljudem, kakšen je, ko gre za njegov denar. In privilegije. In skrivanje le teh. Pustimo ob strani golf na Mavriciju, blejski zgodbi sem odkril javnosti pred leti in zdaj.

Ko naj bi se "rdeči" in "črni" najbolj "sovražili" , sem predsednika vlade zasačil na Bledu s takratnim šefom "gorenjskega trojčka", ki je hotel pobasati milijarde vrendo premoženje, ki je danes predmet trgovine - z na primer - Janševimi političnimi partnerji Madžari. Oba sta bila šokirana, ko sem ju fotografiral in to je bila moja najbolj ekskluzivna objavljena fotografija na prvi strani časopisa v 40 letih novinarstva.

Lani poleti sem objavil novo zgodbo o Janši. Tokrat o njegovem dopustu na Bledu. Fotografije so jasne, pridobljeni podatki tudi. A tokrat nekaj drugega ni jasno: takrat je danes srbski golf na Bledu še imel v lasti Janez Bohorič, tokrat se je zadeva obrnila - zasebni dopust v državni vili so izkoristili člani družine Janša. Nič narobe, če so zadevo plačali kot bi jo morali vi ali jaz ali kdorkoli.

Tu pa se stvar zapleta. Znova in znova strankarski direktor državnega zavoda išče obvode za to, da podatkov o dopustu premierja na Bledu v državni vili ne razkrije. Toda vztrajam kot novinar in državljan. Dokaj sam. Ne pričakujem podpore drugih in je sploh ne iščem. Zato pa spoštujem predvidene postopke in dobivam odločbe, ki se počasi bližajo svojemu koncu. In ta pride. Če ni že tu.

Janezu Janši ne verjamem čisto nič o ničemer nikjer in nikdar. Razlog: če ne zmore pokazati računa o svojem dopustu, je zame neverodostojen. Če pa ga skriva iz sumljivih namenov, je še kaj hujšega.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, ustanovitelj in urednik Trma.si