Fotografija je nastala avgusta 2020. Kaj se je spremenilo? Veliko: pločnik je poln smeti, zapore pa nihče ne upošteva, ker je nesmiselna kot je naravnost smešna ograja na njem. To je proizvod naše občinske oblasti oziroma birokracije. Preprosto: če je most nevaren, ga je treba zapreti. Če je nevarna ograja, je potrebno ob njej postaviti začasno in ne to skrpucalo, ki ne prepreči ničesar. Predvsem pa: zakaj zapora dve, tri leta prej? Zakaj nesnaga in na pol podrta "ograja"? Zakaj moramo stopiti na cesto mimo zapore in potem mirno gremo po mostu naprej? Zakaj...

Birokrati nam vladajo. In župan Rakovec se rad slika v Ženevi, pri tem mostu pa ne. Zato so neprestane "novice" o tem, kako nam gre dobro in kakot nas cenijo farsa tistih, ki naši oblasti "likajo lik in delo" v neko zmes všečnosti in bolj ali manj navideznih zmag. Kajti most čez Savo stoji na vhodu v Kranj, ki je - kor beremo - zelena destinacija ali kaj že. Pa občinski uradnik ne premore metle, ki bi vsaj nevarne ostanke epidemije odstranila!?

Žal se hudič vedno skriva v podrobnostih. Lepo se je slikati in smejati v kamero, manj prijetno je vzeti metlo v roke. Pa to ni edini primer, je pa dejansko odraz na Potemkinove vasi, ki nam jih slikajo v službi za samoreklamo našega župana. Ki se - na primer - ne oglasi, ko so na vrsti problemi, ki se dotaknejo ljudi oziroma še naprej podpira igralnico na Planini dokler jo država sama ne "umakne"!?

Uradništvo našega župana dobiva novega šefa. Slednji Kranja ne pozna kot ga žal ni poznal "odstopljeni", ki se je po mestu vozil s skirojem. Zato se tako lahko zgodi, da birokrati z ograjami v glavah prepričajo marsikoga s svojo neživljenjsko in zgrešeno latovščino: to se ne da, to ni zakonito, to je proti...Vedno pa se vse da, ko se oni odločijo.

Mesto ne bo propadlo zaradi plastične strgane ograje, nakopičenega jesenskega listja in odvrženih mask na mostu. Propadlo pa bo, če nas bo kdo prepričal v to, da je realnost sajenje dreves in fotografiranje ob tem, ne pa smetišče na vhodu v mesto. Pa ne, da bi imel kaj proti drevesom, vse pohvale za akcijo: PROBLEM VSEH NAS JE SAMO V TEM, DA JE CELOTA MALO DRUGAČNA OD VSILJENE PODOBE ŽUPANOVE PR SLUŽBE IZ DNEVA V DAN NA ISTE TEME IN PO ISTEM PRINCIPU.

Kdor se ne strinja, naj najprej pomete most. Potem pa tiste, ki so to nesmiselno, bedasto, odvečno zaporo postavili "za čas, ko dobimo papirje in denar za prenovo kar bo zdaj zdaj". Ker to ni Kranj in ker oni niso Kranj.

Miran Šubic, davkoplačevalec