Njegova ekselenca ruski ambasador zadnje čase težko najde slovenskega politika za slikanje. Ga je treba uvoziti iz Kranja kjer je doma bivši policist, zanikovalec virusa - v copatih. Športnih, jasno. Kot ponavadi piše na vabilih za ugledne na pomembnih dogodkih glede pravil oblačenja: dress code....smart casual....

Pa se je tako oblekel tudi resničnostni politik, ki je kandidirat iz rodnega mesta pobegnil v "bazo" kjer mu v parlament ni uspelo priti, si je pa priboril sto jurjev letne "apanaže". Zakaj? Ker je osvojil nekaj odstotkov na volitvah in bo zdaj lahko s tem denarjem počel kar bo hotel. Na primer: kupil kravato pa spodobne čevlje...vsaj za sprejem pri ambasadorju velesile, ki v svoje sobane ne more dobiti nikogar, lahko pa lokalnega zanikovalca virusa za katerim stoji skrit in potuhnjen njegov alter ego v podobi pisca razprav o - kajpak Putinovi Rusiji "pa i šire"....

Kranj je provinca, a od zdaj smo v odnosih z velesilo. Resda tisto, ki jo danes odkrito sovraži lep del sveta in drugi del jo bojkotira. Pa kaj bi to: v Kranju gojimo drugačne navade. Kako je že bilo (si domišljamo), ko je naš zoki v Stražišču dobil vprašanje boljše polovice, v čem bo šel k ruskemu diplomatu? Odgovor smo si izmislili, a to je to. Pač (ne naša) kultura. To je tako imenovan "jebiveterski sindrom" (oprostite izrazu), ki ponazarja odnose, ki so pač po slovensko "pišmevuhovski"! In se ne menijo za neka trapasta pravila, ker so ta pač za nadresničnostne politike nepomembna.

Oditi v Ljubljano in problem. V športnih copatih k ruskemu politiku, ni problem. Problem pa je, če tam (po diplomatskih in medddržavnih pravilih) na koščku Rusije v Sloveniji udrihaš po državi, ki ti je namenila 100 jurjev po volitvah. In ti je med krizo z virusom (ki ga ti zanikaš) namenila deset jurjev pomoči. Osebno tebi.

Prav je, da ločimo, kdo gre v copatih in z odpeto strajco na sprejem k diplomatu. Ker to o njem vse pove. Malo manj pa je razumljivo, da vse to plačamo. Mi. Razni "rudijikopači" so tisti, ki take kreature, ki krasno skrbijo zase, podpirajo.

Ne, zame taki niso ne Kranj, ne Slovenija. So pa naš proizvod, kaj bi si lagali. Zdravstvujte!