Lahko bi bil zadovoljen, a nisem: vse to sem napovedal. Pred leti. Početje Bena Fekonje&Siniše Brkića ima posledice. Športne in finančne so katastrofalne. KLub uradno dolguje pol milijona, a zdaj naj bi udarila tudi finančna uprava. To je še nepreverjena novica, a iz kluba sta zbežala glavna akterja, ki sta od kluba prejela lepe zneske za svoje (ne)delo. Kdo je ostal? Tisti, ki so klubu posojali ali z njim podpisali pogodbe, ki so vsaj sporne, če ne kaj hujšega.

Podgane zapuščajo ladjo, ki se potaplja - to je pregovor. V resnici danes NK Triglav po sto letih visi na nitki. Tragično je, da jo držijo tisti, ki niso zmogli oditi, ko je postalo jasno, da ne zmorejo, ne znajo. Odhajajo zdaj, ko trenerju kluba ukradejo uro v klubskih prostorih ali ko trener snema nogometne sodnice med preoblačenjem ali, ko se bo dvignil zastor nad "akademijo" kjer so nekateri služili zase, ne za klub.

Imel sem prav, a mi ni prav. Pišem kot Kranjčan in Triglavan, ki za vsako tekmo kupi vstopnico. Pišem kot nekoč odgovoren za Triglav. Dobivam namige o stečaju, dokončnem propadu, peti ligi....Tisti, ki so v to klub pripeljali, bodo odgovarjali. Zanesljivo.

Triglav seveda ni njihov, je naš. Veseli me, da se oglašajo mnogi, ki hočejo pomagati. Prvi pogoj: tisti, ki ste vse to povzročili, odidite kot Maroša, Fekonja, Brkić ipd. Še veliko jih bo. Predsednik Radiković je skrit, a kriza je zdavnaj presegla njegove sposobnosti. In sposobnosti tistih, ki z njim upravljajo ....člani UO so poslovneži kot Mežek, Matijaševič, Vrtač....

Nesporno je agonija huda in preti klubu od znotraj. Kajti beg se začne, ko je prazna blagajna in ni več kaj vzeti. Zato velja samo eno:

1.

Obvestite javnost o dejanskem stanju dolgov in omogočite vsaj sanacijo kluba ter odidite.

2.

Oblikovati je treba "krizni štab" ljudi, ki niso sodelovali pri tej polomiji vseh polomij, da poskušajo rešiti kar se da.

Spodaj podpisani bom pomagal vedno, a ne bom funkcionar NK Triglav kar sem izjavil leta 2011, ko sem odšel iz kluba!

Miran Šubic