Zdaj pa se je začelo: vrstijo se članki, komentarji in odzivi na stanje ob največjem športnem dogodku pri nas kar je samostojne države! Opala: Trma.si je med prvimi ali pa prva na to opozorila. Pa ne odrekamo našim športnicam in športnikom niti delčka zadovoljstva ob nastopih, še manj sreče ob morebitnih uspehih. Za zdaj je najboljšo uvrstitev dosegla športnica, ki so jo mediji prezrli. Pa je 12. na svetu - a žal "zadnja" v svoji državi! Ker pa smo trmasti vedno, seveda velja objaviti tale odziv...

Vedno sem bil malo drugačen novinar. Morda so mi zato stregli po življenju kar doma in potem iz tega nisema naredil zgodbe, ki bi mi prinesla politično ipd. korist? Morda sem zato upal v nekdanji partijski državi pisati zgodbe, ki mi je skoraj "odnesla" možnost urejanja svojega doma? Morda zato nisem ostal v pisarni, ko se je zunaj osamosvajala Slovenija in zato tako težko prenesem "ugrabitev zaslug za narod"!?

Planica in podobni dogodki so zgolj nadaljevanje pregovora ali pravila "kruha in iger" in to zapišem zato, ker sem bil sam del tega (v nogometu). A zdi se, da vendarle slovenska raja ni več samo čreda, ki jo pelješ popivat pod Ponce! Očitno se ne damo zvabiti tistim, ki popivajo in jedo v VIP šotorih, dobivajo bunde in ostala "simbolična" darilca za to, ker so politiki, šefi velikih firm ipd. Ne uživam ob praznih tribunah in vem, da oligarhije smučarije (ali kateregakoli športa z nogometom na čelu) to ne bo zamajalo: še vedno je raja tista, ki naj raja na tribunah....vse pomembno pa ostaja nekje drugje, v drugih zakulisjih in razmerjih.

Zato zapišem ponovno: dober novinar sem, ker sem dojel, kaj se dogaja pod Poncami in to zapisal kot pač mislim. Ni resnica, še manj je edina resnica, je pa prispevek k temu. Osebno moj, Trmin, Trmatorjev.

Cena, da raja noče več rajati, da bi si drugi basali žepe in prilaščali zasluge, ni majhna. Cena, da kot novinar in navijač to dojamem, je neprecenljiva......

Miran Šubic, ki sem del raje...vedno sem se med navijači počutil bolje kot kjerkoli drugod...