Ko je o sebi objavil rezultate "ankete" (brez ?očnih podatkov kdaj in kje in kako je bil.a izvedena), da ga podpira preko 90% Kranjčank in Kranjčanov, so se mnogi prisrčno smejali in vrtali s prstom po čelu! Ko pa je v gostilni začel krojiti kadrovanje v največjem javnem podjetju, se je razvedelo, da je to že prej poskušal "neformalno" čeprav mestni politik to zanika.

Zdaj je vse skupaj postalo dejansko samo vprašanje, ali smo za "bifepolitiko" in iz tega izhajajoče posledice, ali ne!? In pri tem je najbolj žalostno, da je direktor največjega javnega podjetja na Gorenjskem - kolateralna škoda!? Kajti: ali dela dobro ali slabo, ali je tak ali drugačen, ali ima rezultate ali ne, je vedno dobro vedeti in ugotoviti. Ampak: je mogoče, da ga "odstavlja" kdo, ki si ga je pred tem skušal podrediti in mu poslati kakega novega zaposlenega, ki je politika "srečal na nekem dogodku" - pa se ne spomni ne kje, ne kdaj? Je mogoče, da je to postala raven našega Kranja kjer se nič ne sprenevdamo glede kadrov nove (in vsake) oblasti: so izbira vladajočih - po dobrem in slabem.

Škandal ni v tem, da bodo pravniki iskali vabilo za skupščino in videli elektronsko vabilo na kavo. Škandal je v tem, da se k Zoranu Stevanoviću podpišejo njegovi svetniki in svetnice in je to pomembna sila v kranjski politiki (več kot petina mestnega sveta!), ki naj bi zgradila kako šolo, dom upokojencev, park...ipd. itd. Je torej to Kranj, ki ga želimo: tajna posedanja v bifejih kjer se bo "rezalo" kogarkoli že?

Demagogija je pomembna, ko slepiš svoje okolje z lažnimi podobami ali "fake news". Nedavno tega je raziskovanje Trme in naše izsledke isti politik mirno "posvojil" pa smo ga malo "po prstih". Ampak: to je pač medijska folklora, igranje z ugledom občine, javnega podjetja in še koga ali česa, je tragikomedija. Ki namreč ima tudi jasen zaključek: četudi je kdo največji grešnik, ga tak obračun spremeni in razbremeni, ko se ga loti nekdo, ki vsem pokaže, dokaže kdo je in kaj je.

Pa dobro, kje mi živimo? V katerem Kranju?