Zakaj vem, kaj je in česa ni naredila Alenka Bratušek v nogometu in v NK Triglav? Ker sem jo tja povabil, jo tam (predolgo) gledal, kaj "dela". Ker je naredila nekaj, kar bomo nekateri pomnili vedno: obljubljeni sponzorki denar za njen klub je končal nekje drugje....Ne, ne v NK Kranj kjer naj bi delala....Od takrat naprej sem ji znal povedati, kaj je. Sta se zato z Aleksandrom Čeferinom (predsednik NZS) združila v političnonogometni lustraciji in me želela vreči iz NK Triglav (ne NK Kranj...po njeno...)? Pojma nimam, uspelo jima ni. Zato je odnesla pete iz kluba precej pred mano. Danes pa se je v prid poslanske plače spomnila, da je delala v NK Kranj?! Saj morda je, tam v soteski Zarice že vedo...Tak lapsus ob dejstvu, da je bila članica vodstva in je njen sin leta igral za NK Triglav (ne NK Kranj...), je sramota za tiso političarko, ki se je v Kranju pojavila v nekaj strankah ipd. (Zares, na primer, je sodeloval pri moji odstavitvi...). Do danes v Kranju ni bila sposobna niti odbora stranke postaviti, želela pa nam je leta 2018 postaviti - župana, ki bi ga kot marioneto usmerjala ona in bivši župan Trilar, ki je te dni potegnil potezo, ki jo po pijanski prometni nesreči ni zmogel. Kot Alenka Bratušek nikoli ni zmogla najti stika z mestom kjer živi in je zato logično, da leta 2018 ni bila izvoljena od someščank in someščanov. Zdaj se nam ponuja ponovno.

Takih kot je ona pa ne manjka. Menjajo liste, stranke, članske izkaznice ipd. Neprestano delajo za ljudi, torej za nas. Mi jih tudi plačujemo, če jim uspe. Kot bomo Zorana Stevanovića, ki je parlamentarno plačo šel iskat iz njemu tao ljubega Kranja na - Jesenice. Kot bomo Matejo Udovč, ki je nenadoma okrila, da v parlament lahko prileze iz Slovenskih Konjic kjer kandidira potem, ko ni uspela razbiti občine kjer živi in kjer je bila prvič izvoljena....Pa saj je ista zgodba šef NSi Tonin, ki je prišel v Kranj po glasove, če jih v Kamniku morda zmanjka. Ali pa "Alenkin alter ego" Pavlič, ki bo jutri lahko mestni svetnik - kandidat za poslanca je za Bežigradom v Ljubljani. Zanj bi si upal trditi, da bi se v Kranju izgubil brez navigacije, Tonin pa tudi. Še teden dni nam bodo prodajali navidezne klube kjer so delali kot političarka iz Stražišča, ki nosi zastavo političnega manipuliranja z ljudmi. In ji uspeva.

Volivci imamo vedno prav tudi, ko se zmotimo. To je bistvo in s tem je treba živeti. Seveda pa ne smemo biti tiho. Toda vsi si glasu ne upajo dvigniti. Domišljam si, da si ga sam upam, s Trmino pomočjo. Zato sem take kot je Alenka Bratušek politično in človeško spregledal zdavnaj. Že prej preden so jo zapustili nesojeni župan Iztok Purič in še kdo. Na to sem pa ponosen. Kajti motimo se vsi, tudi Trma se zmoti - to je možno. Vztrajati v zmoti je neumno. Jaz ne vztrajam.

Miran Šubic, volivec in navijač ter nekdanji direktor in predsednik NK Triglav (ne NK Kranj....)