Mohor Bogataj je naredil milijone škode Kranju. In tisti, ki so ga podpirali, so še vedno tu, v politiki in na oblasti. Na primer SDS z Brankom Grimsem&Bojanom Homanom kot zvesti oproda vseh afer, ki jih je povzročil Mohor Bogataj kot župan - milijone smo plačali dimnikarjem in izgubili s plinovodom. Takrat se nihče od teh "pravičnikov" ( in ji jih manjkalo tudi v drugih strankah...) ni oglasil ali nasprotoval. Kranj je prodal Domplanu omrežje, ki danes dovaja plin. Vsem. S tem dejanjem (partner je bil seveda kasneje imenovan za podžupana, ko se je naveličal direktorovanja v Domplanu in Janez Frelih je danes preko lastništva - solastnik plinovoda...). Vse to je potem z državo urejal župan Perne in od takrat imamo noro stanje: zasebnik je lastnik omrežja in on se pogovarjaa z dobavitelji. Do zdaj je šlo lahko, ker je bil dobavitelj=lastnik omrežja. Zdaj prihajajo novi igralci v igro...

In sedanja oblast se ni oglasila. Ker politika pač z gospodarstvom mora biti previdna? Ali pa zato, ker nam radi pišejo o trajni mobilnosti in podpisih pogodb - malo manj pa o "trajnem mrazu", ki nas lahko doleti. Je torej naša oblast naredila kaj konkretnega? Ne vemo. Ker nam ni povedala. Pa saj tole je nova stvar in preden četica likaric županovega lika in dela da v prvo brzino, minejo dnevi...Vemo to.

Štejemo si v čast, da smo bili obveščeni. To je lepa poteza do lokalnega medija. Ni pa nujna. Mi smo tudi seznanili vse o stališču podjetja, ki je zadnja leta na prepihu: razjedajo ga poskusi prevzema in notranje zgodbe kdo bo koga. Zato je treba vedeti bistvo: tisoči odjemalcev iz tega okolja so do zdaj kupovali plin od Domplana, ki tudi upravlja tisoče stanovanj. Pomembno, zelo pomembno podjetje za Kranj in okolico.

Zato smo včeraj pričakovali izjavo, stališče župana, kranjska oblasti. Ker je to potrebno, ker bo problem treba reševati tudi na državni ravni. Aja, "golobnjak" vsebuje tudi vlado, v vladi pa sedi SD in glej no glej - slednji so na glavnih položajih v Kranju. Tukaj.

Nekoč nas je oblast oropala za omrežje in svobodo upravljanja z njim. Zdaj pa smo soočeni s posledicami. Smo! Ali so oni tudi? Ali pa bo treba vendarle požreti še eno skupinsko fotografiranje. Trajna mobilnost je pomembna. Topla stanovanja pozimi pa še bolj.

Miran Šubic, ki se dnevno odziva na dnevne probleme. Svoje in naše.