Zmedeni smo. Župan Kranja vabi na dogodek kjer formalno nima nič zraven, ker je zanj zadolžen direktor javnega zavoda, ki ga za to pač plačujemo. Vabilo je dejansko "sporočilo" tistim, ki z(a) občino poslovno sodelujejo. Za njim pa se skriva dejstvo, da mora od zavoda (in občine) najeta gospa opravičiti zneske, ki jih prejema na svoj račun. In nam prodaja - oprostite - meglo v obliki ogljičnih odtisov in veganskega jedilnika. Statist je direktor zavoda, ki kot argument prepričevanja uporabi tudi sintagmo "te bo župan poklical"...

Zmedeni smo, ker je lani javni zavod Brdo posodil jedilni pribor in zato sta tajnica in direktor zastonj jedla z Dolge mize. Perverzno in nagnusno: pribor ni bil njun ampak naš. Pa sta se lepo ogvantala in prišla pojest zastonj večerjo. In potem je ista politika ta javni zavod še nagradila z občinskim priznanjem. Zdaj je isti direktor dal petam vetra kot se reče. Ker je odšel "don", gre tudi "consigliere" - kot v vseh tako organiziranih združbah. Kdo bo zdaj posodil "beštek" za kranjsko elitno požrtijo?

Zmedeni smo, ker so na kranjski policiji vzeli pravico, da se delajo norca iz državljanov dobesedno. Ljudje v uniformah so bili vedno predmet šal in žaljivk, zdaj je policija vrnila udarec. Če se ti zgodi, da pozabiš, da je pred tabo novo krožišče in se zaletiš vanj ali čezenj - si predmet posmeha, ker "uvajaš nov šport - preskakovanje krožišč"!? Duhovito in preventivno in sodi k ugledu in statusu policije!? Kakor kje - v Kranju zanesljivo...

Zakaj zmeda? Zato, ker župan novači plačnike za projekt, ki je zgrešen točno toliko kot njegova kadrovska izbira direktorja, ki bi to moral početi. Zato, ker direktor državnega zavoda z državno lastnino sebi in tajnici omogči požrtijo na naš račun. Zato, ker policija nima spoštovanja do vseh državljanov ampak ene uporablja za norčevanje.

Problem našega Kranja je, da je nekdo (več njih...) "pomešal lončke z barvami" kot pravimo. Nastala je zmedena packarija. Nič narobe, če nam je ne bi od župana naprej prodajali kot - pravo umetnino. Trma je tista, ki zmore zavzeti stališče do takih početij. Zato ste nas kliknili 15 000 000 krat.