Ko nek predsednik vlade naroča prvi policistki, kako in koga naj "počisti", se mi zdi, da sem sedel na časovni stroj in odpotoval nekam nazaj. Tja kjer je diktator (v podobi enega ali neke partije) odločal o usodah ljudi, ki mu niso bili po volji. Golob miru je pojem iz zgodovine, golob diktator pa se rojeva tukaj. In si podaja roko s tistim, ki hoče orožje v rokah množic, da bodo pač potem pobiti "napačni", on pa bo kot pravi vladal. Ker samo to hoče.

Jaz sem že janšist. Ker so me z javnega prostora, javnega dogodka (ki ga jaz veselo plačujem...) že počistili. Ker sem škodljivec. Ker pišem kritično. Pod to se je podpisal javni direktor javnega zavoda občine kjer živim. In malo za njim mu je pritrdil župan z vso občinsko oblastjo. Pa ne samo on: opozoril sem politične stranke, cehovski organizaciji ipd. Nihče me ni podprl, ker sem pač - janšist in me je treba počediti iz novinarskih vrst. Samo kot preblisk: vse moje trditve so dokazane, dokumentirane in zato ni bilo nobenega ugovora ali odgovora, ki ga predvideva zakonodaja. Čistk ne predvideva nobena zakonodaja, a jaz sem jo doživel in jo doživljam.

Če sem bil zgrožen ob nemoči politika Janše, ki bi spreminjal stvari pri nas tako, da bi se ljudje oborožili, je to ena stran medalje. Na drugi strani je nosilec oblasti, ki naroča čistke. Sam trdi, da tega ne dela, a to bo moral dokazati. Že omenjanje teh zavržnih dejanj je nevredno oblasti. In tistega, ki to govori.

V Kranju mi je zaradi novinarstva že trda predla. Nekdanja partija nekdanje države mi je stregla po domu, ker sem pisal kar ne bi smel. V tej državi me je cenzuriral lisjaški šef, kriminal mi je stregel po življenju. A LETA 2023 SE MI JE PRVIČ ZGODILO, DA JE KRANJSKA POLITIČNA OBLAST ZAVESTNO NA STRANI KRŠENJA USTAVE, ONEMOGOČANJA SVOBODE GIBANJA, PREPREČEVANJA NOVINARSKEGA DELA. Malovrh, Rakovec, Černe, Zorkova, Štrucova ipd. so politični funkcionarji, uradniki. Oni so večkrat potrdili, da je prav, da se mi onemogoči poročanje. Zato sem sum kaznivih dejanj poslal državnim ustanovam. Morda se motim, a ne bom odnehal. Sodišče za človekove pravice deluje počasi, a zanesljivo.

Danes bi nekdo čedil janšiste, včeraj je nekdo "počedil" mene, jutri pa bo morda - tebe. Zato je moj boj res boj enega proti sistemu, a je boj za vse, ki nočemo biti nikdar del čistk in, ki nočemo z orožjem uveljavljati svojega "prav". Tega se moram(o) zavedati.

Državljan, ki so ga že počedili. In to ljudje, ki jih poznam. Tudi kavo spijemo skupaj. A to ne spremeni dejanj, ki so zame zavržna oblika uveljavljanja moči in oblasti. Na naslednjih volitvah se bomo tisti, ki nas čistijo in tisti, ki čistijo spet srečali....

Miran Šubic, državljan. 50 dni po tem, ko me je počedila kranjska oblast sem trmast kot še nikoli ....