Kako prevrniti Janšo bo nanizanka še nekaj časa. Na desni bodo še naprej izkazovali diktatorske prijeme, Janez Janša pa bo obdržal tisto (najmanj) petino volivcev, ki jim je itak vseeno kaj on dejansko je ("prefarban komunist", ki s partijo dosegel na levi kar je z SDS na desni) in kaj počne. Razkol med "belčki" in "partizani" bo za te generacije ostal miselni okvir. In še poudarjajo ga!

Mrzlično iskanje Cerar&Šarec&kdo potem na levi pa povzroča mokre sanje o liderju leve scene. Ki naj bo kar fuzbalski predsednik Evrope. Človek, ki tako vzneseno pove, da ima okoli sebe milijarderje in se fotografira s katerim od njih. Njim manjka slava, ki jo prinese Čeferin, arogantnemu odvetniku pa občutek, da je še pomembnejši kot je.

To je trenutni politični spopad, ki te lahko samo prepriča, da se odmakneš od vsega. Žal ti to "vse" določa plačo in penzjon, otroške dodatke in uro, kdaj moraš biti doma, če parafraziramo oblast na raven človekovih zaznav, kdo in kako z njim upravlja.

Komunistični lider desnice in fuzbalski up levice nam potrjujeta, da nismo vzgojili novih elit. Levica kot stranka je pač samo nagajiva in ne upa sprejeti bremen, ki jih dejansko prinese politika vladanja. Desnica kot taka žal ne obstaja: so le polizdelki Janševe tovarne kjer se izdeluje in uničuje po željah velikega vodje. To pa je paradoks, ki mu ne more ujeti nihče. Nobene volitve, nobeno zaklinjanje na te in one vrednote ne spremenita bistva. pred trideset in več leti smo imeli viharno vrenje na desnici in levici. Imeli smo pretok idej, imeli smo družbena gibanja in razmišljajoče ljudi. Rezultat? Janša! Sprevrženi izdelek slovenske osamosvojitve, žal. Čeferin? Najbolj kapitalistični levičar kar si jih lahko zamislite po slogu in obnašanju in še čem. Jasno: s posluhom za revne na jeziku....

Česa smo torej krivi tisti, ki smo preživeli komunizem&socializem&samoupravni socializem&partijsko diktaturo&neuvrščene&dinar&marko&tolar - če naštejem samo nekaj prelomnic? KRIVI SMO, DA NAŠI SINOVI IN VNUKI NISO SPOSOBNI POMESTI S TO NAVLAKO IN SI USTVARITI LEPŠO SLOVENIJO. NISMO VZGOJILI NOVIH MLADIH MISLECEV IZVEN KALUPOV, KI SMO JIH USTVARILI. DILEMA MED JANŠO ALI ČEFERINOM PA TO SAMO POTRJUJE.