Sem eden tistih, ki sem imel ogromno opravkov s policijo. Službenih in osebnih. Vedno sem trdil, da imamo vsi policijo v zobeh, ko nas kaznuje ali usmerja ali nam nekaj prepoveduje. Jaz sem jih že potreboval - pa še kako! Zato se zadovoljim s šalami o butastih policajih in zato seveda v bifeju rečem marsikatero nedostojno čez policiste, policijo....represijo.

Nisem pa politik, še manj minister. In policijo in policiste sem spoznal v vseh pojavnih oblikah. Ko jih z lenuhi ozmerja tisti, ki jih dejansko vodi, mi je - za bruhat! Ne po policiji in poilicistih, po taki politiki in politikih, ki državnost razumejo samo do mere in meje, ko služi njim. Zato je seveda taka zmerljivka ogledalo ministra in tistega, ki mu to dovoli. Predsednika vlade, zagotovo. Predsednika države, ki je tiho kot rit, zagotovo.

Če minister, odgovoren za policijo in policiste, njihove sindikaliste (oziroma kar vse?) zmerja z lenuhi, kaj je potem on? Smejali smo se mu, ko je želel z mamo malo na Hrvaško. Čudili smo se, ko se je sprehajal s specialci po Ljubljani. Nič več se ne čudimo, ko kadruje kot pač kadruje: brezobzirno. Tragika vsega je, da ga ti isti "lenuhi" varujejo kot varovano osebo. Da bo nekdo med njimi po dolžnosti stopil predenj, da mu zaščiti osebno varnost, morda življenje.

Ko se je osmešil na začetku, predsednik vlade ni odprl kuverte z odstopno izjavo. Nepreklicno, da se razumemo. Od takrat naprej gre samo še navzdol. Dna še ni videti, ker še ni videti dneva volitev. Morda ne bodo prinesle veliko, bodo pa odnesle tak primitiven, nedostojen slog v politiki. Srčno upam.

Priznam, da zabavljam čez policiste. A bi za vsakega med njimi takoj podpisal, da varuje državo in mene. Le za enega ne. Tistega, ki blati to državo, to policijo, te policistke in policiste s tem, da preprosto - je. Ne bo se spremenil, to vem. Morda je to edino, kar je dobro: najhujši =najHojs!