Enkrat je bil en gospod, ki je eni punci - pardon: dami - rihtal službico na preiskovalnem uradu kjer preiskujejo najhujše kalibre. Gospod je seveda zanikal, da bi bil vpleten v to, da je neka dama pristala v tej ustanovi in zato ni čudno, da je takrat nek drug gospod z vsemi topovi streljal na omenjenega gospoda in mu pošiljal bolj ali manj mahnjene nadzornike na vrata in brskat po zgodovini službice lepe dame prvega gospoda.

Kar naenkrat pa je potem bil drugi gospod prvi gospod. Zdaj je on poslal eno damo na preiskovalni urad, da bi bila kar šefica preiskav najhujpih kalibrov kar jih je. Olajševalna okoliščina: nekatere med njimi ta dama osebno pozna in potem gre vse lažje. Jasno je, da zdaj tisti prvi gospod silno zameri drugemu gospodu (ki je zdaj prvi slovenski gospod z veliko močjo, ki jo je imel prej prvi gospod) tako početje.

Dami sta nedolžni, kot vedno. Sam pa sem ravno prav star, da se se spomnim slovitega filma Oče na službeni poti kjer "spakirajo" Mikija Manojlovića (bivšegapartizana,v filmu, jasno..) na "prevzgojo" in on sprva misli, da je vzrok - dama (v tem primeru Mira Furlan, odlična igralka, ki igra Slovenko....) Tista, ki je bila prej njegova in je zdaj od Mustafe Nadarevića (udbaša, v filmu, jasno in mimogrede svaka), ki stvari postavi na svoje mesto z enim stavkom: **"Ti misliš, da mi zbog pizde hapsimo?" (prevod za silo: A ti misliš, da mi zaradi pičke zapiramo?)**odvrne začudenemu Mikiju Mustafa in pošlje sorodnika na "prevzgojo". KAKO LEPO JE BILO V ČASU TRDE DIKTATURE IN BIVŠE DDRŽAVE, KAJNE? TAM SE JE VEDELO, ČESA SE ZARADI PIČKE NE DELA, KAJNE? Danes se dela v svobodni demokratični državi lahko - vse!