Kolesarstvo, kolesarjenje, kolesa = to je trenutno hit slovenske deželice in naroda nasploh! Zdaj bo počasi padel zastor nad sezono, ampak: najhujša preizkušnja nas šele čaka koncem leta! Kaj je več oziroma kdo je več in bolje zaslužil naziv "športnika Slovenija 2021"!? Že lani so mnogi vihali nosove, letos se obeta - klanje. Na spletnih klepetalnih forumih bo noro. Je več zlala olimpijska ali zmaga v Franciji? Je več bron na igrah ali zmaga na Vuelti...in tako dalje, do nezavesti.

Da ni tako? Narod slovenski je tudi na in ob biciklu razdeljen. Pogačar ali Roglič = polemije in "kavč analize" so stalnica, eni druge radi poučujejo, zaničujejo ipd. Prava podoba Slovenije, če pomislimo na politiko in našo državo, ki je razdeljena glede vsega. Smo za ali proti cepljenju? So naši bratje na Vzhodu Evrope ali prijatelji na Zahodu? Kdo je dejansko zmagal v ZDA, Trump ali Biden? Je Triglav simbol slovenske sloge ali se gremo gor zmerjat? Da o vsem ostalem ne pišem....preveč je tega! Nikdar se ne bomo sporazumeli, koga spoštujemo=cenimo in koga res sovražimo=omalovažujemo...

Zdaj pa še onadva! Namesto zddruževanja naroda ob zmagah in slavjih, se odvija preštevanje: si zanj? Prav, potem nisi za tega ampak za onega. In nimaš pojma, kdo je pravi, boljši, uspešnejši! Kolo se vrti, pedala poganjajo - narod pa vse večkrat razdeljen. Edina sreča, da nas delijo uspehi...opala: kdo je padel pa ne bi smel? Kdo ni zmagal pa bi moral? Kdo ima slabo ekipo, on je pa odličen? Koga njegovi peljejo do zmag in kateremu ne pomagajo nič?

In tako je edini skupni imenovalec samo to, da da ni. Kaj bo šele, ko se res zgodijo izbori in lestvice in točkovanja! Pokol na spletu je lahko predvidljiv in povsem realen za ta razdeljeni narod, ki - vsaj v politiki - še vedno živi tam nekje pred 80 ali vsaj 30 leti z vsemi travmami, ki jih to prinaša vred.

NE BI BILA TRMA TRMA IN NE TRMATOR TRMATOR, ČE NE BI BILI SPOSOBNI PREDLAGATI REŠITVE: REFERENDUM O TEM, DA STA NEPREKLICNO IN ZARES IN DOKONČNO IN BREZ UGOVORA ŠPORTNIKA SLOVENIJE ZA LETO 2021 TADEJ POGAČAR IN PRIMOŽ ROGLIČ (PRIMOŽ ROGLIČ IN TADEJ POGAČAR, DA NE BO ZAMERE) BREZ RAZLIK IN LOČEVANJ! SAJ SE BOMO DO NEZAVESTI KLALI PRIHODNJE LETO, KO BODO VOLITVE KAR TRIKRAT...