Če hočeš popularnost, odzivnost, potem pač nekaj vzameš "tistim, ki nič ne delajo in se pasejo na naših žuljih"! Uspeh je zajamčen: splet bo pregorel od ocen, kaj in koga vse plačujemo po nepotrebnem. In je demagog v podobi najbolj doslednega naslednika diktatorja/vodje/predsednika bivše države ukinitev sistemske pomoči nevladnim organizacijam seveda poskusil prikrito zapakirati v - ukrepe proti virusu...

Ko je pošiljal pisma po Evropi in čez lužo, nas je jezil in (mnogi smo prepričani) tudi sramotil. A ni bil edini: podobno počne vsa politika, leva in desna in srednja. Drug čez drugega na rovaš ugleda države, ki je itak...! Ko je zmerjal novinarke s prostitutkami, so mnogi ploskali: novinarji niso ravno priljubljeno s svojo tečnobo ipd.

Ko pa je udaril po nevladnikih, je računal na splošno podporo: saj bodo dobili od dobrih ljudi odstopljen procentek dohodnine in to je to! Pozabil je samo na eno: **ČE NE BI BILO CIVILNE DRUŽBE, ČE NE BI BILO TAKRATNIH "NEVLADNIKOV" IN NJIM PODOBNIH - GA NA NEKEM TRGU NE BI PRIČAKALA MNOŽICA, KI JE VERJELA VANJ, ČETVERICO, DEMOKRACIJO, SVOBODO, SLOVENIJO! ČE NE BI TAKRAT LJUDJE IZVEN STRANK STOPILI SKUPAJ, MORDA NJEGA NE BI BILO VEČ NA POLITIČNI SCENI....**Pa ne trdim, da je bilo takratno gibanje enako današnjim nevladnikom med katerimi (to bi pa vedno pozdravil) je treba zrnje ločiti od plev. Mnogi res samo izkoriščajo sistem, verjetno (konkretno zadev ne poznam, zato ne sodim, a res jih je veliko...)!

Dediščina Slovenije je v tem, da zmoremo mozaik ali pa pahljačo mišljenj, hotenj, razmišljanj. Osebno sem prepričan, da je samo mlada generacija sposobna premika od večnih ideoloških tem in sporov. Osebno sem prepričan, da država "dva tanka" lahko nameni tudi tistim, ki - prosto po ljudskem glasu - nič "koristnega ne delajo"!

Janez Janša je bil od takih "rojen" kot politik. Danes je diktator ali to poskuša biti na poniglav način: v neko zakonodajo v kriznem času podtika tisto, kar je on danes. Samodržec v stranki vernikov je daleč od tistega gibanja, ki ga je ustvarilo.

To pa nas mora skrbeti, kajne?