Povprečje je vedno priložnost za povprečneže in podpovprečneže. Zlatko Zahović je na igrišču zvedel, da je Maribor in slovenski nogomet - "nenormalen". Miran Pavlin pa kot capo di tutti capi reprezentanc govori eno, omogoča pa drugo: povprečneži ali tisti pod njimi so v trenerskih štabih kjer je on glavni, povezave pa segajo kajpak v žlahto in Britof. Oba od naštetih sta nekoč nek šport dvigala iz - podprečja. Takrat smo noreli na "Kdor ne skače...." in šparali denar za Južno Afriko, Korejo, Nizozemsko&Belgijo...

ZDAJ JE ČAS DRUGAČEN, KER SO NADPOVPREČNI KOŠARKARJI, KOLESARJI, ODBOJKARJI, PLEZALKE, ATLETI IN ATLETINJE (VSEH SE NAŠTETI NE DA). TO SO DANES IDOLI MLADIH, OTROK. TO JE JAMSTVO, DA JE SLOVENIJA ZDRAVA, ŠPORTNA, SVETOVNO PREPOZNANA. GOSPODA IZ NASLOVA STA BILA NEKOČ NA TEM MESTU, DANES STA POVPREČJE V IDEJAH IN DEJANJIH. SLOVENSKA NOGOMETNA LIGA JE HRVAŠKA TRETJA LIGA, REPREZENTANCE PA V SIVI CONI ANONIMNOSTI.

Kranj je žal del te zgodbe, po slabem. Trma je v dneh pred današnjim v slovenskem prostoru dobila neverjeten odziv ob zgodbi o "kadrovanju povprečnih" pod okriljem tistega, ki jo javno ne ceni, sam pa ji očitno pomaga. Brali so nas po vsej Sloveniji, odzivov in manjkalo.

OBENEM PA SE JE V KRANJU POTIHO POSLOVIL BENO FEKONJA, KI JE VLADAL NOGOMETNEMU KLUBU DESETLETJE. ODŠEL JE TIHO, BREZ POJASNILA POTEM, KO JE KLUB, KI GA JE VEČINOMA VODIL, POTONIL V POVPREČJE. POTEM, KO JE ON "ZRIHTAL", DA LAHKO V BIFE POD TRIBUNO NAROČITE PO TELEFONU PIJAČO NA SVOJ SEDEŽ, NI NA SEDEŽIH NIKOGAR VEČ. FEKONJA, =beno res, JE SIMBOL TISTEGA KAR UNIČI KLUB: NA IGRIŠČU TE PREMAGA ŠENČUR, A TI ŠE KAR NAPREJ GRADIŠ POTEMKINOVE VASI, KI JIM NE VERJAME NIHČE. STREZNITEV JE KRUTA, A IMA SIMBOLIKO: KO SE JE VZPENJAL V NOGOMETU O KATEREM NI IMEL (NIMA?) POJMA, JE NEKOČ REKEL, DA JE V MLADOSTI TRENIRAL NOGOMET V MARIBORU SKUPAJ Z ZAHOVIĆEM...

Ko povprećneži zmagajo znotraj sistema, sistem postane povprečje kot NZS pod vodstvom Radenka Mijatovića ali danes nekoč vzvišeni Maribor ali v našem okolju Triglav Franje Radikovića. VEDNO IN POVSOD PA SO ZA TO KRIVI IN ODOGOVRNI LJUDJE. SLEDNJI DANES V NEBO DVIGAJO ŠPORTE, KI NAS V SVETU UVRŠČAJO V - NADPOVPREČJE. Vidite tukaj, v našem okolju, take ljudi? Dojemate energijo in strast in voljo za uspeh? Če znamo vsi hitro in odločno odgovoriti na to vprašanje, je še upanje. Če pa nas nič ne briga, smo v podpovprečju kjer je največja smešnica tisto, kar je sprejela politika. Kranjska. Letos.