Ne joči, Igor. Ni televizija za vsakogar, ki piše Janši (oprosti: Sloveniji...) domoljubne pesmi. Kamera is a bitch, bi rekli Ameri. In zato, nikar joka in stoka zdaj, ko so ti ušli "kot kurbe s plesa" tisti, ki si jih želel še matrati uravnoteženo, kajpak. Izpadel si nesrečno in padel si drugače kot Zmago - on se je pobral kot se bo še vedno.

Tvoj problem pa je, da te morajo pobrati tisti, ki so te not vrgli. Ki so ti verjeli, da si vse svoje televizijsko življenje najboljši, najlepši, najpametnejši. Zato verjamem, da danes kličeš naokoli in rečeš: "Lulat me dej!" kot mali junak (oooo groooza) partizanskega filma, ki za povrh določi, kdo ga mora dati lulat: "Ti me dej!" Si ga ti poklical in mu to povedal? Te bo dal lulat, da se olajšaš in greste lahko naprej iz obroča, ki so ga vam naredili "levaki" in "komunajzarji", ki so takrat bežali pred Švabi, zdaj pa bežijo pred tabo...Torej je treba biti ponosen, ker si jih vse nagnal in eden je celo "padel za domovino, resnico, svobodo" - slava mu!

Ko te uniči kamera, je hudič. Ni je luknje kamor bi se skril ali "not padu". Vsi so te videli kot prispodobo fantiča, ki je "not padu" pa še sam ne ve ne kam, ne zakaj... Igor, zaman so funkcije in imenovanja in recitacije ob Pučnikovem spomniku, zdaj si pač "not padu" in ven ne moreš. Peterčku smo se v (ojooooj grooooza) smejali v partizanskem filmu, tebi pa se krohotamo v resničnostnem igrokazu, ki pa je za dva milijona udeležencev in plačnikov tvoje nesposobnosti žal krut. Niti malo smešen. Morda tragikomičen. Ker te mi plačujemo in obupujemo: ne nisi tako nesposoben, kot mislijo "levaki" in "ta rdeči", ki ti niso dali pred kamero. Nesposoben si mnogo bolj oziroma popolnoma. Najlepše (ali najhuje) pa je, da si nam to pokazal prostovoljno in "padel not" kjer so te že čakali tvoji, ki te bodo zdaj skušali pobrati iz te luknje. "Jok brate, odpade!" pa je iz filma To so gadi...

Igor, nekaj di dokazal: to televizijo, ta zavod mora prepihati veter. Z desne ali leve? Ne, veter, ki ga bomo sprožili tisti, ki smo se včeraj grenko smejali tebi. In tvojemu poskusu, da uravnoteženo televizijo narediš še bolj desno uravnoteženo. In ko si "not padu", ven ne moreš. Peterček je bil vsaj partizanskega filma junak, ti si velikega vodje - be...!

PS

Iz kviza Vem .. ena od prihodnjih oddaj...namenjena politikom...

Vprašanje: Kaj pomeni rek "Pirova zmaga", danes tudi kot Pirkovičeva zmaga?

Odgovor A: to je zmaga tvoje nesposobnosti in pomeni, da jih iz studija čimveč gre..."na pir"

Odgovor B: vsaj eden od udeležencev v studiu zmagovito pade dol od tvojega vodenja oddaje

Odgovor C: da vodiš oddajo tako butasto, da se te odreče celo tisti, ki ti je pisal scenarij

VSI ODGOVORI SO PRAVILNI!