Ko ga vidim na ekranu, mi postane (oprostite!) slabo. Res. Ko začne nekaj motoviliti, blebetati, se izvijati, povešati oči in uporabljati tisti počasen način govora, mi je še bolj slabo. Črviči me, zavija, nekam bi moral iti...Ni sam, več jih je. Prekleto: štejem mesece in dni, ko bo on "zastopal interese", "se boril za pravice" tudi v mojem imenu!? V imenu upokojencev kamor me pelje življenjska pot. To pa me dobesedno prisili, da se olajšam. Da preprosto vsaj sam počistim sleherno možnost, da bi bilo to res.

So v vladi ali v opoziciji? So v stranki ali izven nje? Zastopajo tiste, ki so jih izvolili ali tiste, katere so izdali? So prestopili, izstopili, odstopili, nastopili? So se ga vsaj napili?

Nepomembno. Odgovor je: lastna rit. Pa vamp, nezasiten in poln. Po tej plati se od mene ne razlikujejo - tudi sam ščitim lastno rit in imam rad poln vamp. Ampak z drobno razliko: pri tem ne vpijem, da to delam za druge, da ščitim njihove riti in polnim njihove vampe. Ta klarvrna kreatura pa se iz dneva v dan in tedna v teden in meseca v mesec izmika s tistim ciagavim ksihtom, ki pa skriva izraz, ki ga ne upa pokazati: izraz moči.

Niso si je vzeli sami, mi smo jim dali moč. Da odločajo, kako bomo živeli na podlagi ene same in ključne vrednote "polnelastneritiinvampa". To je vsa filozofija in tudi njen rezultat: imam pač ta luksuz, da mi ni treba skrbeti ali in komu se bom zameril, če to napišem.

Največja tragika, beda, sramota, blamaža, krivica, neumnost odkar imamo (30 let) lastno državo je, da o meni in mojih in vseh nas odločajo taki kot so tile na sliki! To je dno dna in če bi jih danes peljali na pregled, bi bili svetovni medicinski fenomen: TOLIKO LJUDI BREZ HRBTENICE NI VIDEL SVET. JIH PA VIDI SLOVENIJA. KI JIM JE DALA MOŽNOST, DA HODIJO PO NAS ČEPRAV NIMAJO HRBTENICE....