POMISLITE, KAJ SO SKUHALI BAJE ŠEFI NA BRDU: ONI BI PRIJAVILI KAZNIVO DEJANJE NEDOVOLJENEGA SNEMANJA V SLAČILNICI V KRANJU, A NOGOMETNE SODNICE TEGA NOČEJO, NE UPAJO, NE ZMOREJO. KDO JE TOREJ KRIV ZA MOLK? TISTE, KI SO BILE (NA POL) GOLE FOTOGRAFIRANE IN ZDAJ SO TIHO...TOREJ NI KRIVA NZS, NI KRIV KLUB ... KRIVA SO DEKLETA S PIŠČALKAMI!?

Vsaka primerjava z zloglasnim Fotopubom je zgolj namerna. Tudi tam ne upajoi vse prijaviti, torej se ni nič zgodilo? Ko gledaš domnevnega storilca, te je groza: ni niti ene same besedice obžalovanja. Ni niti ene same odkrite izjave priznanja. Nič ni bilo, le domnevni somišljenik spolnega predatorstva je storil samomor. Pa kaj...Kdo je koga poznal, ni pomembno. Kdo je komu verjel, ni pomembno. Pomembno je, da je storilec molčal o tem, kako prejema denar čeprav ne izpolnjuje pogojev za to! Pomembno je, da razišče policija še sume posilstev pod vplivom drog. Najbolkj pomembno pa je, da se oglašajo politiki in kulturniki in skušajo na vse nalepiti obliž. Ki naj prekrije vse skupaj. SRAMOTA DRUGEGA BREGA POLITIKE PA JE, DA JIM JE ZA ŽRTVE MALO MAR, KER IŠČEJO KRIVDO NA POLITIKI - RDEČI, KAJPAK. ZAVRŽNO.

O incidentu v Kranju naj dekleta ne bi bila za prijavo, pravi naš vir. Res? Nogometna sodnica je v moškem NZS brez možnosti: niti ene ženske ni v vodilnih organih sodniške organizacije in NZS, ki sta namesto s popokovino povezani s predsednikom Mijatovićem, nekdanjim sodnikom. PUNCE SO TOREJ ZASAČILE SNEMALCA/FOTOGRAFA IN DOGODEK PRIJAVILE. ZANJ VEDO NAJVIŠJI ŠEFI. A SI UPAM JASNO ZAPISATI: ČE BI UPALA SAMO ENA JAVNO POVEDATI ZGODBO, PRIJAVITI DOGODEK, BI TI ISTI ŠEFI BILI SPOZNANI ZA DEJANSKE SLABE POSLEDICE DOGODKA. A TISTA SODNICA LAHKO PIŠČALKO IN ZASTAVICO VRŽE V KOT - NI JE TEKME KJER BO OD MOŠKIH KONTROLORJEV IPD. DOBILA SPODOBNO OCENO, NAPREDOVALA IPD. TU JE JEDRO PROBLEMA. IN TEGA NAS MORA BITI STRAH.

Na več kot 20 naslovov sem napisal pismo in se podpisal. Ne zato, da bi koga "špecal", gre za odziv. Nataša Pirc Musar kot predsedniška kandidatka, Tanja Fajon kot ministrica in predsednica stranke, Jadranka Rebernik kot urednica RTV SLO in seveda Inštitut 8.marec z Niko Kovač MOLČIJO. Niso se niti zahvalili za informacijo, še manj do zdaj karkoli storili. Zavzeti javno stališče ob vedenju za tak dogodek, je ključno.

DRAGE SODNICE, DRAGE PUNCE, ŽENE, MATERE, DEKLETA - RAZUMEM VAŠ STRAH IN NELAGODJE IN SPOZNANJE, DA VAŠI NADREJENI NOGOMETNI BOGOVI MOLČIJO. MOLČIJO TUDI NOVINARJI KOT JE BOAJN POŽAR ALI PA MLADINA ALI PA SIOL NET ALI PA...KDORKOLI. VSAJ ZA ZDAJ.

Trma ob tem ne molči. In ne bo.

Miran Šubic, urednik in ustanovitelj

PS

O DOGODKU SMO DOBILI IZJAVO NOGOMETNE SODNICE, KI JE POTRDILA DOGODEK. GOVORILI SMO S STORILCEM, KI NAM JE POTRDIL DOGODEK IN POSLEDICE. DOGODEK JE POTRDIL VISOK FUNKCIONAR SODNIŠKE ORGANIZACIJE.

NA NAŠO ELEKTRONSKO POŠTO DVA KLJUČNA NISTA ODGOVORILA.